ODLUKOM PREDSJEDNICE Pomilovan 63-godišnji Zadranin Boris S. osuđen za davanje lažnog iskaza ODLUKOM PREDSJEDNICE Pomilovan 63-godišnji Zadranin Boris S. osuđen za davanje lažnog iskaza
Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pomilovala je čak 25 osoba osuđenih za različita kaznena djela, od izazivanja prometne nesreće i zlouporabe opojnih droga do nanošenja... ODLUKOM PREDSJEDNICE Pomilovan 63-godišnji Zadranin Boris S. osuđen za davanje lažnog iskaza

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pomilovala je čak 25 osoba osuđenih za različita kaznena djela, od izazivanja prometne nesreće i zlouporabe opojnih droga do nanošenja teških tjelesnih ozljeda i zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, ali i manje teških kaznenih djela.

Među njima je i jedan Zadranin.

Radi se o 63-godišnjem Borisu Smoljanu koji je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci, uvjetno na jednu godinu, zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz članka 303. stavka 2. Kaznenog zakona.

Zahvaljujući predsjednici Kolindi Grabar Kitarović on je pomilovan, te mu je određena prijevremena rehabilitacija. To znači da će se iz kaznene evidencije izbrisati da je osuđivan, te mu više nitko tu presudu ne može navoditi kao otegotnu okolnost.

Obavijest o tome tko je sve pomilovan objavljena je u službenom oglasniku Narodnih novina.