Održan 7. Kup Debeljaka – sudjelovala djeca iz cijele Zadarske županije

NŠK Debeljak po sedmi put organizirao je dječji nogometni turnir za kategoriju “Tića” i “Papalina” pod nazivom Kup Debeljaka 2023. I ove godine Kup Debeljaka privukao je velik broj nogometnih ekipa iz cijele županije koje su se rado odazvale ovoj sportskoj inicijativi. U svakoj kategoriji sudjelovalo je 8 ekipa podijeljenih u 2 grupe, a 4 najbolje ekipe izborile su polufinale. Suci turnira bili su Mario Nikpalj i Damir Dukić.

Rezultati i pobjednici u kategoriji „Tići“

Grupa A:  NŠK Debeljak, NŠK Vrčevo, HNK Dalmatinac Crno, NK Zrmanja Obrovac.

Grupa B: NK Arbanasi, NK Zlatna luka Sukošan, NK Croatia Turanj, NK Škabrnja.

Polufinalni susreti:

Arbanasi – Zrmanja 1:5

Škabrnja – Dalmatinac 1:1 p(3:4)

Finale: 

Zrmanja – Dalmatinac 6:0

3. mjesto: 

Arbanasi – Škabrnja 1:1 p (5:4)

Prvo mjesto u kategoriji „Tići“ zauzeo je NK Zrmanja Obrovac, drugo mjesto NK Dalmatinac Crno te treće mjesto NK Arbanasi Zadar. Najbolji igrač je Antonio Glavan iz NK Zrmanja Obrovac, najbolji strijelac Vito Zubčić također iz NK Zrmanja Obrovac te najbolji golman Gašpar Ninčević iz NK Arbanasi. 

Rezultati i pobjednici u kategoriji „Papaline“

Grupa A: NŠK Debeljak, NK Arbanasi, NK Zemunik, NK Bibinje.

Grupa B: NK Abeceda,  NK Zadarnova, NK Zlatna luka Sukošan i NŠK Galovac.

Polufinalni susreti: 

Zadarnova – Zemunik 4:1

Abeceda – Arbanasi 2:2 p(4:2)

FINALE: 

Abeceda – Zadarnova 1:1 p(3:2)

3. mjesto:

Arbanasi – Zemunik 2:0

Prvo mjesto u kategoriji „Papaline“ zauzeo je NK Abeceda, drugo mjesto NK Zadarnova te treće mjesto NK Arbanasi Zadar. Najbolji igrač je Jurlina Goran iz NK Zadarnova, najbolji strijelac je Luka Čirjak iz NK Arbanasi, dok je najbolji golman Ivan Jurjević iz NK Abeceda.

„Drago nam je da su se i ove godine na turnir odazvale ekipe iz gotovo cijele županije i to u dva uzrasta. Organizacijom ovakvih događaja želimo potaknuti aktivno bavljenje nogometom, ali i sportom općenito te ćemo i dalje nastaviti s organizacijom ovakvih i sličnih događaja kako bismo djecu što više približili sportu“ izjavio je Ante Gambiraža, predsjednik NŠK Debeljak te ujedno poručio poruke zahvale svim sudionicima i sponzorima.