ODRŽAN KOLEGIJ ŽUPANA Gradit će se još jedan kat Doma umirovljenika Zadar! ODRŽAN KOLEGIJ ŽUPANA Gradit će se još jedan kat Doma umirovljenika Zadar!
Izvješća o radu i financijska poslovanja ustanova u zdravstvu Zadarske županije obilježila su 40. Sjednicu Kolegija župana. Psihijatrijska bolnica Ugljan u 2015. godini  poslovala... ODRŽAN KOLEGIJ ŽUPANA Gradit će se još jedan kat Doma umirovljenika Zadar!
Izvješća o radu i financijska poslovanja ustanova u zdravstvu Zadarske županije obilježila su 40. Sjednicu Kolegija župana. Psihijatrijska bolnica Ugljan u 2015. godini  poslovala je pozitivno i ostvarila dva i pol milijuna viška prohoda, čulo se na Kolegiju u utorak, 22. ožujka 2016. godine.

Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru zbog problema s fakturiranjem računa koji su iznad ugovorenog limita imala je negativan poslovni rezultat, a tijekom prošle godine radila je sa 80 posto popunjenosti kapaciteta. Višak prihoda u poslovanju imali su Zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu i Dom zdravlja Zadarske županije koji je ostvario višak od čak 15.400.000,00 kuna.

U Domu zdravlja od 1. travnja počinju raditi i dva koordinatora za palijativnu skrb, a moguće je i ustrojavanje mobilnog palijativnog tima. Pozitivno je poslovao i Dom za starije i nemoćne osobe Zadar koji bi uskoro mogao povećati svoje kapacitete. Planira se izgradnja još jednog kata u kojoj bi se moglo primiti oko 100 korisnika. Župan Stipe Zrilić je zatražio od uprave Doma da pripremi dokumentaciju.

„Ako ne ministarstvo, uvjeren sam da će nadogradnju poduprijeti komercijalni interesi“, kazao je župan na današnjem kolegiju.

U Zadru u ovom trenutku na smještaj u Domu čeka 1510 osoba, u Salima 43, a u Preku 63. Zanimljivo je također da je u Zadarskoj županiji 8.56 posto žitelja starije od 85 godina. Izvješće o radu podnijela je i INOVacija koja je osnovana zbog budućih Centra kompetencija – Novih tehnologija, Plavo-zelenog centra i Kreativne industrije, za jačanje konkurentnosti ta tri poduzetnička sektora. Ovi projekti još nisu realizirani zbog kašnjenja ministarstva i mijenjanja uvjeta natječaja od strane ministarstva za povlačenje sredstava. U sklopu INOVAcije djeluje i Filmski ured, prvi u Hrvatskoj koji je prošle godine realizirao 13 snimanja na području Zadarske županije. Ove godine na području Zadarske županije čak 130 dana snimat će se film A.Vrdoljaka „General“ i trenutačno se traže najpovoljnije lokacije. Na Kolegiju je donesena odluka o dodjeli financijske potpore Udruzi za uzgoj i zaštitu ptica Zadar čiji će rad biti potpomognut sa 5000 kuna.

Izvor: Zadarska županija