Održan memorijalni turnir ” Barba Tomo Amižić” Održan memorijalni turnir ” Barba Tomo Amižić”
Gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta otvorio je Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, prvi turnir Hrvatskog stolnoteniskog saveza, memorijal “Barba Tomo Amižić” koji se u dvorani... Održan memorijalni turnir ” Barba Tomo Amižić”

Gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta otvorio je Prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, prvi turnir Hrvatskog stolnoteniskog saveza, memorijal “Barba Tomo Amižić” koji se u dvorani “Krešimir Ćosić” na Višnjiku održava ovaj vikend.

Pozdravivši natjecatelje, njihove roditelje i organizatore turnira i zaželjevši im dobrodošlicu u naš grad, gradonačelnik je istaknuo da je barba Tomo Amižić, čije ime nosi ovaj turnir, posebno zaslužan što je stolni tenis došao u Zadar.

– Zadrani znaju što  je stolni tenis i zbog braće Karlović, a zahvaljujući barba Tomi Amižiću stolni je tenis i došao u Zadar i počeo se razvijati kao spot. Od tada do danas stolni je tenis postao najtrofejniji sport u Hrvatskoj. Nama je drago i čast da se ovaj turnir svake godine održava njemu u spomen i što na njemu sudjeluje puno stolnotenisača iz cijele Hrvatske. veseli me što ćete boraviti u našem gradu i želim vam puno dobrih sportskih borbi, istaknuo je gradonačelnik i proglasio turnir otvorenim.

Organizatori natjecanja su Hrvatski stolnoteniski savez, STK Donat Zadar i Grad Zadar.

Stolni tenis (7)_crop_800x450