ODRŽAN TRIATLON “OTOK LJUBAVI” Turistička i sportska promidžba

Direktorica Turističke ztriatlon 22ajednice općine Sv. Filip i Jakov, Klara Eškinja Glavan,  izvijestila nas je o novoj sportsko-turističkoj manifestaciji Triatlon „Otok ljubavi“. Start je bio u subotu u podne, na rivi u Sv. Filip i Jakovu.
Triatlon „Otok ljubavi“ pokrenula je Turistička zajednica općine Sv. Filip i Jakov uz potporu Općine Sv. Filip i Jakov, a u organizaciji Triatlon kluba „Zadar“. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog promotivnog super sprint triatlona u Sv. Filip i Jakovu, ove godine pripremljen je zahtjevniji sprint triatlon. Start i cilj utrke su bile na rivi u Sv. Filip i Jakovu.

Triatlon se sastojao od 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje biciklom iz centra Sv. Filip i Jakova do Raštana Donjih i natrag te trčanja u dužini od 5 kilometara na ruti s rive u Sv. Filip i Jakovu, obalom do središta Turnja i natrag i tako dva kruga.

Manifestacija se održala pod pokroviteljstvom Udruge Napredak itriatlon 33z Sv.Filip i Jakova, a potporu su pružili i  Zadarska županija, Turistička zajednica Zadarske županije, turistička tvrtka Ilirija d.d. Biograd, hotel Mare nostrum Sv.Petar, Škrokovplov Neviđane i Smit commerce Gornji Stupnik.

Pomoć u provedbi manifestacije pružile su i sve sportske udruge s područja Općine Sv. Filip i Jakov koje organiziraju razne sportske manifestacije od vaterpola, jedrenja, odbojke na pijesku, nogometa na pijesku, picigin turnira, beach rugbyja, do balinjerijade: NK Nova Zora Sv. Filip i Jakov, NK Raštane Gornje, AŠK Rogovo Sv. Filip i Jakov, Košarkaški klub Pristan Sv. Filip i Jakov, Vaterpolo klub Gusar Sv. Filip i Jakov, Vaterpolo klub Croatia Turanj, Ragbi klub Sv. Filip i Jakov, te Udruga Kaštel Turanj.