Održana 11. sjednica Županijske skupštine

Županijska skupština dala je Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru suglasnost za uvođenje nastavnog programa prirodoslovne gimnazije. Uvođenjem gimnazijskog programa u ovu školu steći će se mogućnost povlačenja sredstava iz EU fondova za izgradnju nove školske zgrade.
Nacionalni plan oporavka i otpornosti, između ostalog, predviđa cilj kojim se želi postići povećanje udjela srednjoškolaca upisanih u gimnazijske programe, jer gimnazijske programe kojima je svrha daljnji nastavak obrazovanja pohađa oko 30 posto učenika u Hrvatskoj što je među najnižim udjelom u odnosu na prosjek država članica EU-a od 52 posto.
Na 11. sjednici Županijske skupštine najavljeno je da bi do ljeta s radom trebala započeti stomatološka skrb za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u prostorima Opće bolnice Zadar, a do kraja godine trebali bi biti završeni radovi na gradnji Centra za gospodarenje otpadom Biljane donje. Također, najavljeno je da će se pred vijećnicima na idućoj sjednici naći izmjene i dopune Prostornog plana Zadarske županije.
Županijski vijećnici su prihvatili prijedloge javnih potreba u prosvjeti, tehničkoj kulturi, športu i kulturi Zadarske županije za 2023. godinu.