Održana edukacija za poljoprivrednike – kako osnovati OPG i dobiti novčane potpore

Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA je dana 28. i 29. kolovoza 2023. godine u službenim prostorijama u Benkovcu održala radionice za edukaciju nositelja OPG-a, kojom prilikom im je pružena stručna podrška za podnošenje zahtjeva za Potporu za proizvodnju voća i povrća, cvijeća, ljekovitog i aromatičnog bilja iz Programa državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektorima biljne i stočarske proizvodnje. 

Ravnatelj Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, Ivica Pintur, ističe:

„Oglasili smo poziv na radionicu i to u suradnji sa Turističkom zajednicom Ravni kotari kako bismo poljoprivrednike naše županije obavijestili da je u tijeku natječaj temeljem kojeg se mogu ostvariti financijske potpore te smo svoje stručne kadrove stavili na raspolaganje i učinili ih dostupnima nositeljima OPG-ova kako bi broj istih koji će ostvariti potporu bio što veći. Svrha naših aktivnosti je približiti poljoprivrednicima mogućnosti koje nude tuzemni i inozemni natječaji, upoznati ih sa alatima kojima je nužno ovladati kako bi adekvatno aplicirali na prijave, a sve u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje u Zadarskoj županiji. 

Odaziv je bio velik i žitelji našeg područja su iskazali interes za razvojem vlastitih poljoprivrednih gospodarstva te ćemo i ubuduće djelovati na način da ih usmjeravamo na natječaje prikladne njihovim uvjetima i individualnim potrebama te im pri tom pružati podršku i davati upute. 

Povratne informacije su sjajne i ljudi su jako zadovoljni ovakvim izravnim pristupom iz kojeg razloga će AGRRA preuzeti ulogu koordinacije među ostalim javnim subjektima u poljoprivredi i biti dostupna na terenu i time ostvariti izravni kontakt sa nositeljima gospodarstva ruralnog područja kako bismo maksimalno iskoristili programsko razdoblje pred nama i bitno utjecali u razvoju Ravnih kotara.“