ODRŽANI PREDIZBORNI SKUPOVI NARODNE KOALICIJE U DRAGAMA I SUKOŠANU ODRŽANI PREDIZBORNI SKUPOVI NARODNE KOALICIJE U DRAGAMA I SUKOŠANU
Kandidati Narodne koalicije za IX. izbornu jedinicu posjetili su Sukošan, Pakoštane i Drage. Bila je to prilika da se u susretu s mještanima razgovara... ODRŽANI PREDIZBORNI SKUPOVI NARODNE KOALICIJE U DRAGAMA I SUKOŠANU

Kandidati Narodne koalicije za IX. izbornu jedinicu posjetili su Sukošan, Pakoštane i Drage. Bila je to prilika da se u susretu s mještanima razgovara o prijeko potrebnim projektima za razvoj njihovog kraja, te podsjeti na ulaganja koja je provela SDP-ova Vlada u prethodne četiri godine.
– Preko tri milijarde kuna uloženo je u Zadarsku županiju za vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Nije se biralo u kojoj županiji je na vlasti SDP, a u kojoj HDZ, već se novac prosljeđivao svima koji su imali kvalitetne projekte iza sebe. U jedan od ključnih projekata u Zadarskoj županiji, luku Gaženica, uloženo je preko 800 milijuna kuna, dok je za vrijeme HDZ-ovih Vlada uloženo oko 200 milijuna kuna. Gaženica nije stala, kako su nas zastrašivali pred prošle lokalne izbore! – rekla je u SukošanuSabina Glasovac.FB_IMG_1473252053899-800x600

Sukošanci, koji su u velikom broju ispunili Dom mladeži, postavljali su brojna pitanja kandidatima, a najviše interesa bilo je za pristup europskim fondovima, zapošljavanje mladih i komunalnu infrastrukturu.
Opći je stav mještana kako Sukošan premalo koristi europske fondove, a upravo je takav način povlačenja novca podigao kvalitetu življenja u brojnim mjestima.
Nakon Sukošana, kandidati su se uputili u Drage, gdje su ih u prepunoj sali restorana AS dočekali mještani Draga i Pakoštana.
Koalicijska Vlada SDP-a i partnera ulagala je i na ovom području, pa tako za zadnju fazu na izgradnji kanalizacije III. B. dionice Pakoštane – Drage kanalizacijskog sustava biogradske rivijere (polaganje asfalta na prometnice) općina Pakoštane raspolaže sa 819.000 kuna.
Ministarstvo je dodijelilo 110.000 kuna za projekt modernizacije javne rasvjete na područjuopćine Sv. Filip i Jakov, a za uređenje plaže u Sv. Filip i Jakovu i Turnju Ministarstvo turizma je izdvojilo 400.000 kuna.

received_10155102485461393-800x450
Isto tako, Ministarstvo kulture je za ulaganja u projektnu dokumentaciju i kapitalne radove izdvojilo 120.000 kuna.
U izvrsnoj atmosferi u Dragama mještani su Narodnoj koaliciji poželjeli preuzimanje vlasti na nedjeljnim izborima, te da nastave započeti posao i vrate Hrvatsku na siguran smjer.

– Nedjelja je ključan dan za sve nas. Moramo vratiti Hrvatsku na siguran smjer, Hrvatsku koja će biti moderna, tolerantna, otvorena europska zemlja, zemlja u kojoj ćemo se posvetiti gospodarstvu, u kojoj će se ulagati u mlade i njihovo obrazovanje, u kojoj će se nastaviti s kurikularnom reformom i u kojoj će javno zdravstvo biti dostupno za sve! – zaključila je Glasovac, druga s liste Narodne koalicije za IX. izbornu jedinicu.

Tijekom jučerašnjeg dana odrzani su predizborni skupovi Narodne koalicije u Dragama i Sukošanu.

Kandidati Narodne koalicije za Sabor u IX. Izbornoj jedinici predstavili su se građanima, te su iznijete političke poruke i obećanja.