ODVJETNIK GREDELJ: Barbaroša se lažno predstavlja kao vlasnik hotela President i narušava mu ugled!

Redakciji portala Kalelarga info obratio se odvjetnik Vladimir Gredelj sa zahtjevom za objavu ispravka i odgovorom, koje objavljujemo u cijelosti.

“Poštovani,
Dana 25. veljače 2016. godine na portalu kalelargainfo.hr objavljen je članak pod naslovom ”BARBAROŠA: Uhićenje Brkovića šteti hotelu President i vjerojatno ću raskinuti ugovor s njim!“

U predmetnom članku se prenosi izjava gospodina Zdravka Barbaroše kako je uhićenje Damira Brkovića nanijelo veliku štetu hotelu President i da će to vjerojatno rezultirati raskidom ugovora o poslovno tehničkoj suradnji.

S obzirom da je u predmetnom članku iznesen velik broj apsolutno neistinitih informacija, podnosim zahtjev za ispravak spornih informacija temeljem članka 40. u vezi sa člankom 41. i 42. Zakona o medijima.

Istovremeno, podnosim i zahtjev za odgovor na objavljenu informaciju sukladno članku 56. Zakona o medijima. Radi pravilnog i potpunog informiranja javnosti, te umanjenja štete nastale objavom neistinitih informacija, molim da se u prvom slijedećem izdanju portala kalelargainfo.hr, temeljem članka 40. u skladu sa člancima 41. i 42. te ćlanka 56. i 57. Zakona o medijima, objavi slijedeći tekst ispravka i odgovora:

TEKST ISPRAVKA I ODGOVORA:

Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti, dužan sam reagirati na izjavu gospodina, koji to nije, Zdravka Barbaroša iz Zadra, objavljenu u Vašem mediju pod naslovom: “Uhićenje Brkovića šteti hotelu PRESIDENT i vjerojatno ću raskinuti suradnju s njim.”

Već sam naslov pršti apsurdnošću i pretendiraju obmanuti javnost hinjenom brigom za ugled hotela PRESIDENT, čovjeka koji se lažno predstavlja kao vlasnik hotela. Naime, stvarni vlasnici hotela PRESIDENT smo HBOR i ja. HBOR je fiducijalni vlasnik zidova hotela, odnosno zgrade, a ja punopravni vlasnik sve opreme (kompletnog interijera) koja neku zgradu čini hotelom, različitu od recimo Vatrogasnog doma, Doma zdravlja. Sad se postavlja pitanje, na koje odgovor ostavljam Vašim čitateljima, može li osoba koja se lažno predstavlja   koja je pravomoćno osuđena za kazneno djelo krivotvorenja isprave i optužen za kazneno djelo iznude biti kvalificirana za “spašavanje” ugleda hotela koji čak nije niti njegov. O kakvoj se osobi radi svjedoči činjenica da Zdravko Barbaroša bez imalo srama iznajmljuje hotel koji nije njegov pored živućih vlasnika, zbog čega ću biti prinuđen podnijeti kaznenu prijavu i tražiti od Damira Brkovića da ukoliko želi nastaviti raditi u hotelu razgovara s vlasnicima, a ne sa Zdravkom Barbarošom, lažnim vlasnikom. Vjerujem da građani Zadra imaju pravo na ispriku Zdravka Barbaroša,  svog sugrađanina, zbog neuspjelog pokušaja obmane, kao i narušavanja ugleda grada i hotela s kojim se Grad neko vrijeme s pravom ponosio.

U odnosu na ulogu Zdravka Barbaroše u rušenju ugleda hotela, jednodnevnom pritvaranje Damira Brkovića, koji je zaslužan da hotel uopće radi, jer je poplaćao silne dugove koje je iza sebe ostavio bahati Barbaroša, čini se krajnje benignim i efemernim podatkom. Kada sve prodamo, gospodin Zdravko Barbaroša samo meni će ostati dužan još oko 20 milijuna kuna i nešto manje HBOR-u. Pametnom dosta! Ne znam je li gospodinu Barbaroši?”

ODVJETNIK

Vladimir Gredelj, dipl. iur.

 

KRAJ ISPRAVKA I ODGOVORA:

Molim Vas da sukladno Zakonu o medijima bez kraćenja objavite ovaj tekst ispravka i odgovora u prvom slijedećem izdanju portala Kalelargainfo.hr .

Osobito ukazujemo na odredbu članka 41. stavka 1. te na članak 56. Zakona o medijima prema kojima se ispravak i odgovor moraju objaviti na istom ili istovrijednom mjestu programskog medija i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.