Šibenski branitelji bojkotiraju koncert srpske pjevačice, a i Kalmeta uživa u cajkama (VIDEO) Šibenski branitelji bojkotiraju koncert srpske pjevačice, a i Kalmeta uživa u cajkama (VIDEO)
Braniteljske udruge u Šibeniku napravile su pravu pobunu protiv vlasnika noćnoga kluba koji je najavio koncert mlade srpske pjevačice Jelene Vučković. “Ovim koncertom vrijeđa... Šibenski branitelji bojkotiraju koncert srpske pjevačice, a i Kalmeta uživa u cajkama (VIDEO)

Braniteljske udruge u Šibeniku napravile su pravu pobunu protiv vlasnika noćnoga kluba koji je najavio koncert mlade srpske pjevačice Jelene Vučković.

“Ovim koncertom vrijeđa se hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, građane ovoga grada, domoljube, obitelji poginulih branitelja, nestale, ranjene i oboljele. Nameće se prisilno kultura naroda koji je sustavno desetljećima, pa i danas to pokušava, uništavati Hrvate, hrvatsku baštinu i kulturu te u konačnici sve vrijedno u domovini nam Republici Hrvatskoj”, smatraju predstavnici četiri braniteljske udruge.

Međutim, njihove kolege sa zadarskog područja ne gledaju na cajke kao nešto uvredljivo.

Takva vrsta glazbe i koncerata izvodi se već godinama u više zadarskih noćnih klubova, pa se nisu nikada bunili ni slali priopćenja.

Čak štoviše, nisu se oglašavati ni kada je portal Kalelarga info objavio snimku na kojoj gradonačelnik Božidar Kalmeta uživa plešući cajke, a snimku su tada prenijeli i brojni nacionalni portali.

Iako je velik broj branitelja u više od 300 komentara osudio takvo Kalmetino ponašanje, a bilo je i onih koji smatraju da su srpske cajke vesela i zabavna glazba, te da je logično da se i Kalmeta opušta uz nju.

Iz Gradske uprave tada su, podsjetimo, potvrdili da je snimka autentična, a da se Kalmeta zabavljao na proslavi bošnjačke nacionalne manjine.

Pogledajte video u kojem Kalmeta pleše na cajke: