Općina Bibinje za 420 učenika financirala radne bilježnice, mape, tehnički pribor, geografske karte…

 Za 420 učenika  Osnovne škole Stjepana Radića jučer je počela nova školska godina. Korona krizi unatoč, Općina Bibinje i ove je godine u svom proračunu osigurala sredstva u iznosu od ‪226.781‬,00 kuna,  s kojima je financirala nabavku svog radnog materijala ( radne bilježnice, likovne mape, geografske karte, kutije za tehničku kulturu) za učenike od prvog do osmog razreda OŠ Stjepan Radić.

“Vjerujemo kako je ovakva pomoć od strane Općine Bibinje uistinu dobrodošla, posebno za obitelji koje imaju više djece u osnovnoj školi. Uz spomenuti radni materijal, Općina Bibinje je financirala i nabavku zaštitnih, perivih maski za lice koje će djeca koristiti u skladu s propisanim mjerama HZJZ i Ministarstva obrazovanja. Općina Bibinje  prihvatila  je i financiranje  još jednog djelatnika neophodnog za  normalan  i kvalitetan rad  produženog boravka , a sve zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19” – rekao je općinski načelnik Bruno Bugarija.

U ovoj neizvjesnoj i specifičnoj situaciji u kojima se nalaze učenici, njihovi nastavnici, roditelji,  tj. cjelokupno društvo,  Općina Bibinje je podrška svima, prvenstveno našoj djeci kako bi hrabro krenuli u nove školske pobjede.

Investiranje u njihovo znanje, investiranje je u budućnost!

Želim im svima puno zdravlja i uspjeha na početku ove školske godine! Za kraj je poručio općinski načelnik Bruno Bugarija.