Općina Povljana ugostila Damira Martina, osvajača olimpijske medalje u Tokiju Općina Povljana ugostila Damira Martina, osvajača olimpijske medalje u Tokiju
Općina Povljana imala je veliku čast ugostiti Damira Martina, osvajača olimpijske bronce na Olimpijskim igrama u Tokiju. Damir Martin hrvatski je veslač, koji je... Općina Povljana ugostila Damira Martina, osvajača olimpijske medalje u Tokiju

Općina Povljana imala je veliku čast ugostiti Damira Martina, osvajača olimpijske bronce na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Damir Martin hrvatski je veslač, koji je došao  u Zagreb iz Vukovara kao prognanik u studenom 1991. godine nakon pada grada. Sa jedanaest godina počeo je trenirati veslanje u VK Zagrebu, a nakon toga je prešao u VK Trešnjevka. Nakon Olimpijskih igara 2016. prelazi iz VK Trešnjevka u VK Croatia. Dvostruki je svjetski i europski prvak, te osvajač srebrnog odličja na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu.

Nakon osvojene bronce platinastog sjaja Damšo je odmor potražio u Povljani, na otoku Pagu uz suprugu Ivanu.

Podijelio je s nama svoje iskustvo sa OI, kao i sportski put kojim je stigao do osvojene medalje, a načelnik i djelatnici Općine Povljana poželjeli su mu mnogo sreće i daljnjih sportskih uspjeha.

Tekst i foto: Jure Orlić

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *