Općina Preko isplatit će božićnice umirovljenicima s mirovinom do 3.000 kn

Općina Preko dodijelit će ove godine božićnice umirovljenicima s primanjima do 3.000 kuna mjesečno. Božićnice će se dodjeljivati po sljedećim kriterijima: 300 kuna – umirovljenicima s mirovinom do 1000 kuna, 200 kuna – umirovljenicima s mirovinom od 1001 do 2.000 kuna te 100 kuna – umirovljenicima s mirovinom od 2001 do 3000 kuna, pišu Naši školji.

Prema riječima općinskoga načelnika Jure Brižića, ova je godina bila poprilično izazovna te je epidemija izazvana koronavirusom svima stvorila probleme i otežala život.

– Smatramo da su umirovljenici na kraju ove izazovne godine zaslužili da ih obradujemo dodatnim prigodnim darom te smo im stoga odlučili dodijeliti božićnice i barem donekle olakšati ovo vrijeme u lockdownu, ističe načelnik Brižić te napominje da su upravo naši stari dosadašnjim radom i stvaranjem zaslužili da se za njih brinemo u poodmakloj životnoj dobi, a ovo je prilika da im još jednom odamo priznanje i zahvalu. Na taj način, poručuje, koronavirusu usprkos i u inat, ipak ćemo zajednički doprinijeti stvaranju blagdanskog raspoloženja u njihovim domaćinstvima te širenju radosti koju donosi Božić.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije i uz pridržavanje svih mjera i preporuka, dodjela božićnica održavat će se po mjestima, i to: za umirovljenike iz Preka, Poljane i Sutomišćice 15. i 16. prosinca od 8.30 do 12 sati u POU Dom na žalu u Preku; za umirovljenike iz Lukorana 17. prosinca od 8.30 do 12 sati u prostorijama Područne škole Valentina Klarina u Lukoranu te za umirovljenike iz Ugljana 18. prosinca od 8.30 do 12 sati u prostorijama Turističke zajednice u Ugljanu.