Općina Privlaka izdvojila 200.000 kn za pomoć obitelji kojoj je dom uništen u požaru Općina Privlaka izdvojila 200.000 kn za pomoć obitelji kojoj je dom uništen u požaru
Općina Privlaka na čelu s načelnikom Gašparom Begonjom ovih dana poduzela je brojne korake kako bi pomogla obitelji čiji dom je uništen u eksploziji... Općina Privlaka izdvojila 200.000 kn za pomoć obitelji kojoj je dom uništen u požaru

Općina Privlaka na čelu s načelnikom Gašparom Begonjom ovih dana poduzela je brojne korake kako bi pomogla obitelji čiji dom je uništen u eksploziji plinske boce i požaru koji je uslijedio.

Odlukom Općinskog vijeća za početak je izdvojeno 100.000 kn, a u općinskom proračunu osigurano je još 100.000 koje načelnik Begonja može izdvojiti u kasnijoj fazi kad krene renovacija.

Osim toga, Turistička zajednica, na čelu koje je Iva Zorić Sarađen, te udruge, sportski klubovi, ugostitelji iz Privlake, i mnogi drugi, dali su svoj doprinos – prihod od adventskih događanja namijenjen je pomoći obitelji Begonja.

Iva Zorić Sarađen, direktorica Turističke zajednice u Privlaci

Mještani su se rado pridružili te je svak pomogao koliko je mogao. Umjesto božićnih poklona i rasipanja novca, mnogi mještani su pomogli kako bi ova obitelj, koja Božić dočekuje bez doma, osjetila da su uz njih i da u svojoj muci nisu sami.

Mještani Privlake rado su se uključili u humanitarnu akciju

Načelnik Gašpar Begonja kazao nam je kako će se o ovoj obitelji i dalje voditi briga i pomagati im se.

“Mi u Privlaci smo takvi, možemo se međusobno i posvađati, ali kad je u pitanju ovakva teška situacija, svi smo povezani i zajedničkim snagama pomažemo. Dom ove obitelji je uništen u požaru koji je planuo nakon eksplozije i potrebno je sve obnoviti. Ovo što smo do sada izdvojili neće biti dovoljno, ali tu smo uz njih i pratit ćemo obnovu. Riječ je o poštenim i skromnim ljudima, gospođa je udovica, sin je mlad čovjek koji se tek zaposlio, i mi svi zajedno želimo pomoći i pogurati ih.” – kazao je Begonja.