OPĆINA VIR IZDVOJILA PO 400 KUNA ZA SVE SIROMAŠNE GRAĐANE I UMIROVLJENIKE!

Uoči uskrsnih blagdana Općina Vir obradovala je stanovnike Vira isplatom novčanih potpora u iznosu od 400 kuna, i to kategorijama umirovljenika, osobama starijima od 65 godina, nezaposlenim osobama i korisnicima Centra za socijalnu skrb. Njih 562 dobilo je ukupno 224,800 kuna takozvane božićnice za koje su zahtjevi primani u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.
„Pozdravljam vas u ime Općine Vir i načelnika Kristijana Kapovića sa željom da nadolazeće blagdane provedete u dobrom zdravlju i obiteljskom krugu“, pozdravio je virske umirovljenike, seniore, nezaposlene i korisnike Centra za socijalnu skrb Antonio Vučetić, viši stručni suradnik u Uredu načelnika. Mala svečanost potpisivanja i predaje rješenja održana je danas u vijećnici Općine Vir, a sljedećeg tjedna bit će naknadno uručenje rješenja za većinu od preostalih 160 korisnika ove općinske potpore koji su podnijeli zahtjev, ali nisu uspjeli kompletirati dokumentaciju.
Evo što su nam kazali korisnici materijalne potpore Općine Vir:

Anđa Marinić (64), umirovljenica
„Ovih 400 kuna za Uskrs i 400 kuna za Božić koje dobijemo od Općine Vir dođe više nego dobro kada mi za blagdane dođu djeca u posjet. Kako imam samo 945 kuna mirovine, nemam niti lipu viška za izdvojiti“.

Nikola Šoša (63), nezaposlen
„Što da vam kažem? Živim bez struje i vode, a kako imam znatno oštećenje sluha ne mogu ni raditi. Dužan sam na sve strane, pa će mi i ovih 400 kuna koje sam dobio Fina odmah uzeti. Općina dala, država uzela“.

Šime Radović (73), umirovljenik
„Lijepo je došlo ovih 400 kuna. Malo ću ostaviti u restoranu Kotarina, malo u caffe Azzurro, a ostat će nešto i za janjca kojeg ćemo ispeći po starom virskom blagdanskom običaju“.

Slavka Budimir (73), dobna kategorija
„Pripremit ću nešto za Uskrs od ovih 400 kuna. Nisam umirovljenica, pa nemam mirovinu, a godine prođu i odu u vjetar. Kako nam je šira obitelj u Zagrebu, suprug i ja blagovat ćemo sami“.

Ana Lozančić (62), umirovljenica
„Općinsku potporu od 400 kuna iskoristit ću za plaćanje struje. Dva puta po 200 kuna i mirna sam dva mjeseca, jer mirovina je skromnih 1,680 kuna. No, meni je svejedno lijepo na Viru“.

Nikola Juko (62), nezaposlen
„Sedam godina pokušavam dobiti potporu od 400 kuna i sada mi je napokon uspjelo. Kriv sam jedino ja, jer bi uvijek nešto nedostajalo u prijavi. No, srećom da mi novac nikad nije bio problem“.

IZVOR: Virski list