Općina Vir: Klan Bajlo-Kotlar jučer je jasno poručio da je Trgovački sud njihov! Općina Vir: Klan Bajlo-Kotlar jučer je jasno poručio da je Trgovački sud njihov!
Općina Vir poslala je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti: Najveći pravosudni skandal u povijesti pravosuđa Republike Hrvatske – klan Bajlo i Kotlar jučerašnjom raspravom... Općina Vir: Klan Bajlo-Kotlar jučer je jasno poručio da je Trgovački sud njihov!

Općina Vir poslala je priopćenje koje objavljujemo u cijelosti:

Najveći pravosudni skandal u povijesti pravosuđa Republike Hrvatske – klan Bajlo i Kotlar jučerašnjom raspravom na Trgovačkom sudu u Zadru poručili hrvatskoj javnosti:

OVO JE NAŠ SUD! RADIMO ŠTO HOĆEMO, KAKO HOĆEMO I NITKO NAM NIŠTA NE MOŽE!
Na nenadležnom Trgovačkom sudu u Zadru kojim kao predsjednica suda upravlja Ardena Bajlo, sestra odvjetnika Franka Kotlara i majka odvjetnika Davida Bajla, pokušava se na zahtjev odvjetničkog društva Kotlar, Vidov & partneri kao pravnih zastupnika tvrtke Tri Bartola d.o.o., ishoditi razvlaštenje javnih i upravnih ovlasti Općine Viru u slučaju gradnje benzinske pumpe na Viru. U tu je svrhu na zahtjev odvjetničkog društva Kotlar, Vidov & partneri kao pravnih zastupnika tvrtke Tri Bartola d.o.o., jučer 22. kolovoza na Trgovačkom sudu u Zadru održana rasprava kod sutkinje Ane Markač, iako Trgovački sud nema nikakve ovlasti nad upravnim i javnim ovlastima Općine Vir.
Ono što odvjetničko društvo Kotlar, Vidov & partneri kao pravni zastupnici tvrtke Tri Bartola d.o.o. pokušavaju lako je i nažalost sramotno zaključiti: rodbinskim vezama s predsjednicom suda Bajlo na potpuno privatiziranom sudu obitelji Bajlo i Kotlar, pritiskom na sutkinju Markač na nenadležnom sudu razvlastiti Općinu Vir te ishoditi konzumaciju nezakonito izdane građevinske dozvole svojim klijentima, Tri Bartola d.o.o. Podsjetimo, Ministarstvo graditeljstva svojim je nadzorom ranije zaključilo kako je spomenuta građevinska dozvola nezakonito izdana te da je u pitanju teška povreda službene dužnosti. No to ne zanima predsjednicu Bajlo, njezinog brata Franka Kotlara i odvjetnika Davida Bajla, majku, brata i sina, koji novom „strategijom“ žele ishoditi privremenu mjeru i tako Općinu Vir razvlastiti njezinih ovlasti, iako samo Upravni sud Republike Hrvatske ima nadležnost nad općinama i gradovima.

Trgovački sud je nenadležan, može se raspravljati jedino na Upravnom sudu Republike Hrvatske
Riječ je, ponovimo, o teškoj zlouporabi pravosuđa, odnosno sudstva, u korist obiteljsko-poslovnog interesa o čemu smo već informirali javnost. Umjesto da se Trgovački sud i sutkinja Markač po primanju predmeta proglase nenadležnima za slučaj koji zastupanju odvjetničko društvo Kotlar, Vidov & partneri, jer je riječ o upravnoj stvari, Trgovački sud i sutkinja Markač zakazuju raspravu održanu jučer na Trgovačkom sudu u Zadru.
Općina Vir je na raspravi ponovila kako je u tom predmetu Trgovački sud u Zadru nenadležan sud te da se o upravnim stvarima može raspravljati i suditi jedino na Upravnom sudu RH, a o sporovima te traženim izdavanjem privremene mjere jedino na nadležnom Općinskom sudu u Zadru. Općina Vir tražila je da se rasprava zaključi te odbaci zahtjev Tri Bartola d.o.o.
Nakon što je rasprava otvorena zatražili smo zbog sumnje u pristranost Trgovačkog suda te obiteljsko-poslovne isprepletenosti (Bajlo predsjednica, njezin brat i sin pravni zastupnici) delegiranje na neki drugi sud u RH. Također, nakon što je rasprava nastavljena zatražili smo i izuzeće sutkinje Markač te predsjednice Trgovačkog suda u Zadru Bajlo.

Bajlo i Kotlar su privatizirali Trgovački sud u Zadru

Koliko je u suštini dubok i amoralan odnos obitelji Bajlo i Kotlar prema sudu, zaključuje se iz činjenice kako je na jučerašnju raspravu od strane odvjetničkog društva Kotlar, Vidov & partneri poslan odvjetnik David Bajlo, sin predsjednice Bajlo, iako društvo ima desetak odvjetnika. Njegova pojava u sudnici očigledan je pritisak na sutkinju Markač, jer je predsjednica Bajlo sutkinji Markač izravno nadređena te ima ovlasti ocjenjivati njezin rad i tako kontrolirati karijeru navedene sutkinje.
Pojava odvjetnika Davida Bajla na raspravi zato je suštinski poruka cjelokupnoj hrvatskoj javnosti: unatoč moralnim i etičkim kodeksima, pravnoj praksi i utvrđenim ovlastima i nadležnostima, Mi – Bajlo i Kotlar – radimo što hoćemo, radimo protuzakonito i nitko nam ništa ne može! Ovo je Naš sud, a ne Trgovački!
Evo i zašto: Trgovački sud u Zadru je nadležan na području Zadarske i Šibensko-kninske županije gdje djeluje 280 odvjetnika, a odvjetničko društvo Kotlar, Vidov & partneri, odnosno brat Franko Kotlar i sin David Bajlo, kod sestre i majke predsjednice suda Ardene Bajlo, imaju iz eSpisa utvrđenih više od 11% predmeta (183 predmeta od 1644). Konačan broj svih predmeta ovog odvjetničkog društva i „društva“, možemo samo pretpostaviti na osnovu ovakve nemoralne prakse, odnosno on je čak puno veći. Preostali podatci o predmetima su nam zatajeni s objašnjenjem da je do njih teško doći i da za njih treba vremena?! Dakle, svih 280 preostalih odvjetnika te odvjetnici iz ostatka RH vode ostale predmete, a to prema neospornim podatcima znači ništa drugo nego klasična zlouporaba položaja i ovlasti na Trgovačkom sudu u Zadru od strane obiteljskog klana Bajlo i Kotlar. Bitno je u ovom kontekstu spomenuti i sljedeće: na Trgovačkom sudu uglavnom se odlučuje o novčanim tražbinama koje se mjere milijardama kuna!
U zaključku: nakon rasprave na Trgovačkom sudu u Zadru, održane jučer unatoč svim zakonskim preprekama koje postoje oko mogućnosti održavanja te rasprave, Općini Vir ne preostaje ništa drugo nego zbog nezakonitog ponašanja prijaviti sve osobe uključene u ovaj neviđeni sukob interesa, i to svim nadležnim institucijama Republike Hrvatske – Ministarstvu pravosuđa, Pravosudnoj inspekciji, DORH-u, USKOK-u i Državnom sudbenom vijeću.”

Ured načelnika Općine Vir
Opisi fotografija

Press 1: Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović na tiskovnoj konferenciji na Viru govori o pravosudnom skandalu i obiteljsko-poslovnim vezama Bajlo i Kotlarkapovic 800x450

Press 2: Predsjednica Trgovačkog suda Ardena Bajlo koristi sud u privatne svrhePress 2-800x532

Press 3: Trgovački sud u Zadru: je li ovo javni sud ili privatni?Press 3-800x533

Press 4: Općina Vir je uspjela zaustaviti gradnju benzinske pumpe, pa se sada preko nenadležnog Trgovačkog suda u Zadru pokušava ishoditi razvlaštenje javnih i upravnih ovlasti Općine VirPress 4-800x533

Press 5: Predstavnici Općine Vir u borbi za pravnu državu obavještavaju hrvatsku javnost o novim detaljima slučaja nezakonite gradnje benzinske pumpe na ViruPress 5-800x515

Press 6: Načelnik Kapović: Za sve postoje dokazi kao i nadzor Ministarstva graditeljstva koje je utvrdilo nezakonitost građevinske dozvolePress 6-800x533

Press 7: Bartul Burčul (u sredini), vlasnik Tri Bartola d.o.o. na gradilištu benzinske pumpe na Viru

Press 7-800x533

Press 8: Zaustavljanjem gradnje benzinske pumpe na Viru s nezakonito dobivenom građevinskom dozvolom, Općina Vir želi sačuvati provođenje zakonitosti i zaštititi svoj prostorni plan u kojemu takva gradnja nije predviđena na lokaciji gradilišta, niti se nalazi u građevinskoj zoni

Press 8-800x533