OTVORA SE SAJAM CVIJEĆA U SV. FILIPU I JAKOVU Zajednička akcija i za vukovarski vodotoranj! OTVORA SE SAJAM CVIJEĆA U SV. FILIPU I JAKOVU Zajednička akcija i za vukovarski vodotoranj!
Svečanost otvorenja 16. Festivala cvijeća Zadarske županije održat će se danas s početkom u 11 sati, u hotelu Villa Donat, u Sv. Filipu i... OTVORA SE SAJAM CVIJEĆA U SV. FILIPU I JAKOVU Zajednička akcija i za vukovarski vodotoranj!

Svečanost otvorenja 16. Festivala cvijeća Zadarske županije održat će se danas s početkom u 11 sati, u hotelu Villa Donat, u Sv. Filipu i Jakovu, a trajat će do 1. svibnja, pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Predsjednice RH, Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Hrvatske zajednice županija, Grada Zagreba i Udruge „Napredak“ Sv.Filip i Jakov.

S obzirom da je ove godine Hrvatska zajednica županija pokrovitelj Festivala svečanosti otvorenja očekuje se dolazak svih članova Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, župana i zamjenika župana iz cijele Hrvatske, Vesne Kusin, zamjenice gradonačelnika Zagreba i Igora Gavrića, predsjednika Gradskog vijeća Grada Vukovara.
Program otvorenja vodit će Ljiljana Vinković i Silvano Gospodarić, a u programu će sudjelovati polaznici Dječjeg vrtića CVIT iz Sv. Filip i Jakova, KUD “Sv.Roko“ iz Sv. Filip i Jakova i vokalno-plesni ansambl ETHNOTINE iz Zagreba.
Na otvorenju će se s nekoliko riječi obratiti predstavnici gradova Zagreba i Vukovara, predsjednik Hrvatske zajednice županija, Goran Pauk, Mario Šiljeg, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode i Stipe Zrilić, župan Zadarske županije.
Kratku najavu etno-revije CVJETNI ZAGREB održat će naša priznata etno dizajnerica Mina Petra, idejna začetnica i autorica Hrvatske kuće MATERINA PRIČA.
Nakon svečanosti otvorenja predviđen je obilazak uz degustaciju originalne „SPIZE OD CVIĆA“ i posjet paviljona u kojem će se održati humanitarna akcija „SVI ZAJEDNO ZA VUKOVARSKI VODOTORANJ“.
U 12,30 sati je predviđen posjet članova Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija akciji Zaklade Ana Rukavina koje će se održati u Ordinaciji dr.Ante Grbina.