Otvoren dječji vrtić Višnjik III – upisano 120 mališana Otvoren dječji vrtić Višnjik III – upisano 120 mališana
Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo je s radom. U 6 odgojno obrazovnih... Otvoren dječji vrtić Višnjik III – upisano 120 mališana

Nakon godinu dana radova na rekonstrukciji i uređenju prostora, Područni objekt Višnjik III dječjeg vrtića radost započeo je s radom. U 6 odgojno obrazovnih skupina mjesto u vrtiću je našlo 120 mališana, a brigu o njima vodi 12 odgojiteljica, te 6 kuharica i spremačica. 

Naručitelj radova je ŠC Višnjik, izvođač Krekić Avangard, a ukupno je uloženo 6 milijuna kuna u radove i još 1 milijun u opremu vrtića.

Na taj način je na prostoru ŠC Višnjik ovo treći vrtićki objekt, a sve zajedno ih pohađa ukupno 250 djece. Pored sve infrastrukture unutar samih vrtića, oni koriste i svu infrastrukturu samog športskog centra, pa im je tako na raspolaganju i najveće dječje igralište u Dalmaciji. 

Nakon uređenja unutarnjeg prostora u objektu Višnjik III, uskoro započinju i radovi na uređenju okoliša s malim dječjim parkom i igralištem opremljenim didaktičkom opremom.

Djeca su usleila u svoj prostor jučer, a danas ih je povodom otvorenja obišao gradonačelnik sa suradnicima. Tom prilikom je istaknuo: Neki će reći napokon, a ja tvrdim da je u izvrsnom roku završen naš novi gradski vrtić. 120 djece krenulo je jučer u novi vrtić kojemu još treba dodatno opremiti okoliš. Ali, kad vidimo lokaciju, djeci aktivnosti na otvorenom sigurno neće faliti, baš kao ni njihovim vršnjacima u susjednim vrtićima.
Iako još čekamo točne podatke iz ugovorenih privatnih vrtića, ovu odgojno obrazovnu godinu započeli smo s manjkom od oko najviše 150 vrtićkih mjesta od ukupno iskazanih potreba. Upise smo ove godine organizirali on line na skupnoj razini za sve tri ustanove. Bilo je po prvi put i uspješno, transparentno i brzo. Treba kazati i kako su ove jeseni počele s radom i nove vrtićke skupine drugih osnivača u novoizgrađenim objektima.
Spremni su nam projekti izgradnje novog vrtića na Smiljevcu i potpune rekonstrukcije vrtića Pčelica, oba objekta sa po osam skupina što nas kapacitetima dovodi do željenih brojeva. Ti su projekti nominirani prema raspoloživim sredstvima u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti. Uz to, spremni su idejni projekti za nove vrtićke objekte u Kožinu i Diklu te na Crvenim kućama.
Vrtići se ne grade po trenutnim potrebama, ne grade se za jedan naraštaj nego kroz dugoročnu strategiju razvoja grada. I da, blizu smo realizaciji programa „vrtićko mjesto za svako zadarsko dijete“.
Roditeljima želim da dijele bezbrižnost sa svojom djecom, odgojiteljicama da s njima podijele radost, a svima nama ponos na njihovo odrastanje.