Otvoren natječaj za dostavu prijedloga za javna priznanja Zadarske županije

Zadarska županija objavila je Pozivni natječaj za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije, a rok za podnošenje prijedloga je 10. veljače 2024. godine.

Javna priznanja izrazi su pohvale i zahvalnosti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama koje su svojim radom i uspjesima doprinijele razvoju i ugledu Zadarske županije, a dodjeljuju se za najveće zasluge u promicanju: znanosti, gospodarstva, odgoja, obrazovanja, kulture, tehničke kulture, umjetnosti, športa, tjelesne kulture, zdravstvenog i humanitarnog rada, socijalne skrbi, prostornog uređenja, zaštite i unapređenja okoliša, ljudskih prava, kao i ostalih područja društvenog života.

Nagrada Zadarske županije za životno djelo može se dodijeliti istaknutim fizičkim osobama za cjelovito djelo koje su ostvarile tijekom svog radnog vijeka i koje u određenom području života i rada predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Zadarske županije.

Godišnja nagrada Zadarske županije dodjeljuje se za iznimna postignuća ostvarena u 2023. godini, a može se dodijeliti: fizičkim osobama, skupini fizičkih osoba, trgovačkim društvima, ustanovama, vjerskim zajednicama, udrugama građana i drugim pravnim osobama.

Na temelju Odluke o javnim priznanjima Zadarske županije na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja odluku o dodjeli javnih priznanja donosi Županijska skupština Zadarske županije, a nagrade se svečano uručuju u travnju na svečanoj sjednici u povodu Dana Zadarske županije.

Pozivni natječaj i obrazac prijedloga objavljeni su na poveznici.