Otvorena je 3.Međunarodna likovna izložba vjerskih motiva “Sveti Otok”

Ovu srijedu 14.prosinca u Galeriji HDLU-a  Zadar otvorena je 3.Međunarodna likovna izložba vjerskih motiva “Sveti Otok”.

Izložene su fotografije i likovna djela odabrana na natječaju Fotokluba Kornat iz Kukljice a tema za natječaj bili su vjerski motivi, crkve, ljudi i vjera, predmeti u liturgiji, vjerske građevine, vjerski simboli i prirodni okoliš, običaji, procesije i sve što ljude povezuje s vjerom.Prihvaćeno je 139 autora iz 20 zemalja iz cijeloga svijeta, Alžir, Austrija ,Bahrein,
Benin, Bosna i Hercegovina, Indija, Indonezija, Iran, Južna Afrika,
Makedonija, Maroko,Mauricius,Nigerija,Njemačka, Senegal,Slovenija,
Srbija,Turska,Ujedinjeni Arabski Emiratija, a iz Hrvatske 58 radova.

U velikoj konkurenciji, žiri je odabrao najbolje pa je tako Zlatnu plaketu osvojio Božidar Kasal za fotografiju “Jutarnja Molitva” Srebrnu plaketu Vesna Špoljar za fotografiju “Kamenita vrata” a Brončanu Kukljičanin Ante Jaša za fotografiju “Zaštitnica oltara”.

Diplomama su nagrađeni Lorant Csakany, Rajko Đedović i Anna Sollinger.

Program otvorenja vodila je Vesna Benić a u programu otvorenja sudjelovao je će Atilio Orović, kantautor, Slavko Govorčin, književnik, Tomislav Meštrić, pjesnik, Silvio Panović, fotograf, Isabell Franov, slikarica koja je izložbu službeno proglasila otvorenom.

Organizator ove izložbe je Fotoklub “Kornat” Kukljica koji čestita svim autorima i očekuje njihovo sudjelovanje na 4.izložbi vjerskih motiva 2017.