Paleka podijelio: Milenium Jump 1.300 eura, a Sunset Sport Media Festival 100.000 eura

Temeljem Javnog poziva za potpore turističkim manifestacijama u 2023. godini koji je bio objavljen 16. siječnja, Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra na svojoj je 23. sjednici održanoj 7. veljače ove godine donijelo odluku o dodjeli potpora turističkim manifestacijama.

Sukladno pozivu na natječaj, sredstva su dodijeljena kulturnim, zabavnim, sportskim, eno-gastronomskim i ostalim manifestacijama koje svojim karakteristikama i izvedbom unaprjeđuju boravak turista i obogaćuju turistički proizvod i ponudu grada Zadra. Ova događanja svojim karakteristikama podižu kvalitetu ponude i pridonose povećanju turističkog prometa te produženju sezone, a važan su temelj i za promociju Zadra u zemlji i inozemstvu.

– Podržali smo programe koji podižu kvalitetu turističkog proizvoda u destinaciji i sadržajno i promocijski imaju predispozicije plasmana na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom tržištu, uz tendenciju da se događanja organiziraju već u predsezoni i nastavljaju se tijekom cijele godine, čime utječu na stvaranje prepoznatljivog imidža našeg grada kao turističke destinacije vrijedne posjeta, kaže direktor TZ grada Zadra Mario Paleka.

Sredstva su dodijeljena sljedećim manifestacijama: