PARK PRIRODE VRANSKO JEZERO ORGANIZIRA “SAJAM LUKA I IGARA”

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero treću godinu zaredom organizira Sajam lokalnih proizvoda pod nazivom “Luka i igara”.

Sajam će se održati 17.07.2016. s početkom u 18 sati na vidikovcu i infocentru Kamenjak, prepoznatoj turističkoj destinaciji odakle se pruža nezaboravan pogled na cijelo Vransko jezero i reviju otoka i otočića.

Sajam “Luka i igara” je izložbeno-prodajnog karaktera na kojem će OPG-ovi iz područja Parka prirode Vransko jezero i okolice kroz prigodan program upoznati posjetitelje s načinom pripreme i pečenja prisnaca – autohtonog specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara i kruha ispod peke, uz degustaciju i bogatu ponudu lokalnih poljoprivrednih proizvoda (luk, kapula, bajami, krumpir, slanutak, jari grah, bob, smokve, ovčji i kozji sir, panceta, brašno, vino, med, ulje, rakije, likeri, eterična ulja…).

Uz prezentaciju i natjecanje u tradicijskoj vještini pletenja pletenica luka i kapule, KUD Vrana predstavit će tradicijske plesove i pjesme ovog kraja. Za cjelokupnu dobru atmosferu, uz domaće vino i hranu, pobrinut će se band Škabelin iz Sv. Filip i Jakova.

Na dan Sajma “Luka i igara”, 17. 7., posjetitelji će moći upoznati Park prirode Vransko jezero kroz program OBILAZAK uz stručno vodstvo, po promotivnoj cijeni od 25 kn po osobi (redovna cijena je 40 kn za odrasle) koja uključuje i ulaznicu na Sajam.
Obilazak će se održati u popodnevnim satima, neposredno prije Sajma, te je potrebna PRETHODNA NAJAVA (do petka 15. srpnja do 12h) na broj 023/383-181 ili 091/2323-093 ili email info@pp-vransko-jezero.hr.

Cijena ulaznice iznosi 15 kuna.