PAŠKI KARNEVAL Nastupit će Mladen Grdović i Lidija Bačić PAŠKI KARNEVAL Nastupit će Mladen Grdović i Lidija Bačić
Poznati Paški zimski karneval ove godine otvara se 16. siječnja karnevalskim tancima u II Magazinu soli koji već u startu garantiraju odličan provod i... PAŠKI KARNEVAL Nastupit će Mladen Grdović i Lidija Bačić

Poznati Paški zimski karneval ove godine otvara se 16. siječnja karnevalskim tancima u II Magazinu soli koji već u startu garantiraju odličan provod i zabavu uz atraktivnu grupu “Koktelsi”, karakterističnu po energičnom scenskom nastupu, originalnoj kostimografiji i osebujnom glazbenom stilu, kao stvorenim za paško karnevalsko ludovanje.
Da će ovogodišnji karneval koji traje do 9. veljače biti izuzetan, poseban i razigran govori i podatak da će se svake subote na karnevalskim tancima izmjenjivati različiti sastavi – 23. siječnja i 8. veljače klapa “Sol”, 30. siječnja Mladen Gradović, Lidija Bačić 6. veljače, veseli ansambl “Bracera” u nedjelju 7. veljače te grupa “Furešti” u utorak 9. veljače.
Po karnevalskoj tradiciji, u Pagu će se četvrtkom održavati ričavci 21. i 28. siječnja i 4. veljače.
Riječ je starom običaju okupljanja grupa maškara i zajedničkog odlaska do određenih kuća gdje ih domaćini uz pjesmu, ples i smijeh ugošćavaju.
Petak je rezerviran za rado posjećene humoristične predstave Karnevalskog teatra koje će održati 22. i 29. siječnja i 5. veljače u Domu kulture.
Zadnji dani karnevala na popularnoj Pijaci započinju u nedjelju, 7. veljače i traju do srijede uz bogat tradicionalni program u kojem će nastupiti članovi paških udruga.
Spaljivanje Marka, krivca za sve nevolje održat će se u srijedu na gradskom mostu nakon čitanja njegove oporuke.
Domaćini pozivaju sve željne ludovanja da obavezno dođu u Pag i budu dio tradicionalnog paškog karnevala.
Organizatori karnevala su Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga.