Pet zadarskih državnih tajnika na sastanku kod gradonačelnika Dukića Pet zadarskih državnih tajnika na sastanku kod gradonačelnika Dukića
Nakon održane konferencije „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“, gradonačelnik Branko Dukić održao je radni sastanak sa zadarskim državnim tajnicima – Šimom Erlićem iz  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske... Pet zadarskih državnih tajnika na sastanku kod gradonačelnika Dukića

Nakon održane konferencije „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“, gradonačelnik Branko Dukić održao je radni sastanak sa zadarskim državnim tajnicima – Šimom Erlićem iz  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova europske unije, Majom Pletikosa iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josipom Bilaverom iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Silvijem Bašićem iz  Ministarstva zdravstva i Šimom Mršićem iz Ministarstva poljoprivrede.

Na sastanku se razgovaralo o izgradnji novoga doma za starije osobe u Zadru, obnovi voznog parka gradskog prijevoznika Liburnije, nastavku razvoja Zračne luke Zadar, ulaganju i daljnjem razvoju OB Zadar te unaprjeđenju borbe protiv raka kroz provedbu nabave linearnog akceleratora i razvoj preventivnih programa. Iz područja socijalne skrbi bilo je riječi o transformaciji Centra za socijalnu skrb i unaprjeđenju usluga socijalne skrbi u gradu Zadru kroz širenje izvaninstitucionalnih usluga dok se u području poljoprivrede i ribarstva govorilo o daljnjem ulaganju u izgradnju ribarske infrastrukture u luci Gaženica i ulaganja u otočni dio grada Zadra.

– Zadar ima nikad jaču i brojniju “delegaciju” u Zagrebu što je velik zalog za nastavak uspješne suradnje s ministarstvima i državnim tvrtkama. U gradu je trenutno aktivno gotovo 1.5 milijarda kuna investicija od kojih su mnoge financirane nacionalnim ili EU sredstvima i potrebna nam je gotovo svakodnevna suradnja, a ja sam ponosan na sve njih jer ne da nisu zaboravili svoj grad nego su mu na usluzi više nego ikad prije, rekao je ovo prigodom gradonačelnik Dukić.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.