PETAR MANDIĆ: Iz Vodovoda su me maltretirali 10 godina iako sam sve račune platio!

Zadranin Petar Mandić doživio je vrlo neugodno iskustvo sa zadarskom gradskom tvrtkom Vodovod d.o.o., te se obratio redakciji portala Kalelarga info kako bi iznio svoje iskustvo i upozorio druge ljude na oprez.

“Želim da se zna što sam proživio, kakvu dugogodišnju agoniju.” – započinje svoju priču Mandić.

„Sve je počelo prije desetak godina, kada sam primijetio da zaračunavaju 30 posto razlike između glavnog i sekundarnog mjerila. Upozorio sam ih na to i rekao da neću plaćati račune koji nisu moji. Ako nekom od stanara ne mogu očitati račun, to je njihov problem, ali ne želim da zbog takvih meni obračunavaju veću cijenu. Kada sam shvatio da sam im pretplatio znatan iznos, odlučio sam da neću dalje plaćati dok taj dug ne dođe na nulu.“ – prisjeća se Mandić.

Nakon toga, iz Vodovoda su ga tužili, morao je angažirati odvjetnika radi pravnih savjeta, te se, kaže, nepotrebno povlačiti po sudu.

„Imali smo ročište 4. travnja 2005. godine, ja sam iznio svoju priču i dogovorili smo se oko manjeg iznosa koji moram platiti. Oni su tražili 1.723 kune, ali su, uvažavajući moje argumente, smanjili iznos na 1.160 kuna i ja sam pristao. Nakon toga, 2. lipnja sam otišao na Vodovod, i račun s kamatom uredno podmirio. „ – kaže Mandić dodajući kako je smatrao da je time ova neugodna epizoda završena.

Međutim, prevario se.

„Šokirao sam se kada mi je nakon svega došla opomena pred pokretanje prisilnog postupka od strane Vodovoda. Napisali su mi da sam im dužan platiti 1.160 kuna plus kamate koje im dugujem od 2005. godine. S obzirom da sam taj račun podmirio prije devet godine, napisao sam im dopis i pojasnio o čemu se radi i da sam račun podmirio na njihovoj blagajni.  Svoje uplatnice nisam mogao naći, negdje su se zametnule, ali smatrao sam da to nije važno jer moje uplate imaju evidentirane u svojim računima.“ – kazao je Mandić dodajući kako su mu nedugo potom ponovo poslali dopis u kojem traže da im plati iznos koji je već platio i to uz prijetnju ovrhe.

„Ponovo su mi prijetili ovrhom. Supruga i ja smo nakon toga pretražili sve živo i na kraju uspjeli naći uplatnice da sam uredno podmirio svoje obveze.  S obzirom da sam se u međuvremenu selio iz jednog stana u drugi, možete samo zamisliti koliko muke sam imao dok nisam našao uplatnice.” – prisjeća se Mandić.

„Na kraju cijele priče duge punih deset godina dobio sam od njih samo pismenu ispriku. Žalosno je što oni iz Vodovoda rade ljudima i zbog toga sam odlučio svoj slučaj iznijeti u javnost. Ne želim ni razmišljati što bi se dogodilo da kojim slučajem nisam uspio naći uplatnice stare devet godina.“ – kazao je Mandić napominjući kako zasigurno ima ljudi koji se nalaze u sličnoj situaciji, ali se radi i o većim iznosima, te su samim time i problemi krupniji.

Da je ovaj čovjek u pravu, potvrdio je i Tomislav Matek, aktualni direktor Vodovoda koji nam je, kada smo mu poslali upit, odgovorio kako su utvrdili da je Mandić bio u pravu.

“Prilikom uplate, 2. lipnja 2005. godine došlo je do pogreške djelatnika računovodstva koji je predmetnom uplatom zatvorio stara dugovanja gospodina Mandića iz 2001. godine, iako je isti jasno specificirao da se njegova uplata jasno odnosi na dugovanje utvrđeno presudom Općinskog suda P-126/05.  U ime tadašnje Uprave i djelatnika Vodovoda d.o.o Zadar ispričavamo se gospodinu Mandiću na prouzročenim neugodnostima uz želju za uspješnom i korektnom suradnjom u budućnosti.” – napisao je direktor Matek.

Iako je Petru Mandiću drago što su problemi riješeni, i što se direktor ispričao u ime svojih bivših kolega koji su napravili grešku, svejedno je htio da javnost zna što je proživio.

“Nije lako deset godina ići po sudu i biti u neizvjesnosti, a znaš da si sve platio i da si sto posto u pravu. Neka se zna što je bilo.” – zaključio je Mandić.