Planinarsko društvo Belveder poziva na pohod “Hajdemo do Vrane”! Planinarsko društvo Belveder poziva na pohod “Hajdemo do Vrane”!
Planinarsko društvo Belveder iz Biograda na Moru poziva sve planinare, ljubitelje prirode, ljude dobre volje i one koji se tako žele osjećati na: 2.... Planinarsko društvo Belveder poziva na pohod “Hajdemo do Vrane”!

Planinarsko društvo Belveder iz Biograda na Moru poziva sve planinare, ljubitelje prirode, ljude dobre volje i one koji se tako žele osjećati na: 2. Planinarski pohod “Hajdemo do Vrane”.

Okupljanje svih zainteresiranih je u subotu 2.4. 2016. godine u 8 sati s polazne točke kod Hana Maškovića u Vrani.

U 9 sati pohod kreće od Hana, preko starog grada Vrane, izvora Pećina, Gradine, Velikog Baka, izvora Vila, do Zamine.

Oko 15 sati je ručak za sve sudionike kod Hana – čuvena ćućka (pašta fažol ilitiga grah) PD Belveder!
Broj svih koji žele u ovaj pohod je neograničen, dakle svi su dobrodošli. A nakon pohoda slijedi zabava u organizaciji PD Belveder uz Jeremiju i Prokletnike. Tulum je u prostorijama društva u kampu Sv. Dominik u Biogradu.
“Hajdemo do Vrane” je prva planinarska staza u široj okolici Biograda na Moru i svečano je otvorena i puštena u promet otprilike u isto ovo vrijeme prošle godine u povodu osnutka biogradskog PD Belveder.

Upravo je Planinarsko društvo Belveder zaista kvalitetno i opsežno prošle godine krenulo u projekt „Vrana“ s ciljem da se prirodne, povijesne i kulturne vrijednosti našeg kraja pokažu brojnim planinarima i ostalim posjetiteljima. Slijedom navedenog ovo je društvo zamislilo, trasiralo, i kao takvu markiralo stazu koja vodi najzanimljivijim lokalitetima, vodeći računa da se obuhvati sve ono što se u Vrani vrijedi pogledati, a toga ovdje zaista ima i previše.

Pritom je, navode organizatori, svojski svoj dio posla odradio i ravnatelj biogradskog muzeja, Draženko Samardžić, koji se osobnim angažmanom prihvatio prikupljanja podataka o počecima planinarenja i razvijanju planinarstva u našem kraju.

12822744_10204720759013594_1811234035_o-800x519