Planinarsko društvo Belveder poziva na pohod “Hajdemo do Vrane”!

Planinarsko društvo Belveder iz Biograda na Moru poziva sve planinare, ljubitelje prirode, ljude dobre volje i one koji se tako žele osjećati na: 2. Planinarski pohod “Hajdemo do Vrane”.

Okupljanje svih zainteresiranih je u subotu 2.4. 2016. godine u 8 sati s polazne točke kod Hana Maškovića u Vrani.

U 9 sati pohod kreće od Hana, preko starog grada Vrane, izvora Pećina, Gradine, Velikog Baka, izvora Vila, do Zamine.

Oko 15 sati je ručak za sve sudionike kod Hana – čuvena ćućka (pašta fažol ilitiga grah) PD Belveder!
Broj svih koji žele u ovaj pohod je neograničen, dakle svi su dobrodošli. A nakon pohoda slijedi zabava u organizaciji PD Belveder uz Jeremiju i Prokletnike. Tulum je u prostorijama društva u kampu Sv. Dominik u Biogradu.
“Hajdemo do Vrane” je prva planinarska staza u široj okolici Biograda na Moru i svečano je otvorena i puštena u promet otprilike u isto ovo vrijeme prošle godine u povodu osnutka biogradskog PD Belveder.

Upravo je Planinarsko društvo Belveder zaista kvalitetno i opsežno prošle godine krenulo u projekt „Vrana“ s ciljem da se prirodne, povijesne i kulturne vrijednosti našeg kraja pokažu brojnim planinarima i ostalim posjetiteljima. Slijedom navedenog ovo je društvo zamislilo, trasiralo, i kao takvu markiralo stazu koja vodi najzanimljivijim lokalitetima, vodeći računa da se obuhvati sve ono što se u Vrani vrijedi pogledati, a toga ovdje zaista ima i previše.

Pritom je, navode organizatori, svojski svoj dio posla odradio i ravnatelj biogradskog muzeja, Draženko Samardžić, koji se osobnim angažmanom prihvatio prikupljanja podataka o počecima planinarenja i razvijanju planinarstva u našem kraju.

12822744_10204720759013594_1811234035_o-800x519