PLEMENIT ČIN Prilagodili Adventure park invalidnim osobama i usrećili ih!

Invalidne i osobe s posebnim potrebama često su isključene iz mnogih aktivnosti a da ne bude to baš tako, pobrinuo se Danijel Božaić, vlasnik Adventure parka kraj Zadra. Na 80-tak prepreka s posebno obučenim osobljem – svojim posebnim gostima priredio je nezaboravno iskustvo. O tome je izvijestio HRT Radio Zadar.

Dvadetjednogodišnja Božica od rođenja je u invalidskim kolicima. Prvi put je u adventure parku. Za avanturu je – više nego spremna. Iako se čini teško visjeti iznad zemlje uspjela je uz pomoć terapeuta.

“Bilo mi je jako lijepo uzato mi je bilo prvi put. Hoćemo li doći opet?
DA! – odgovara nam Božica Troskot.

Božica želi probati sve. Posebno je dirnuta majka koja ju uvijek vjerno prati. Iako se bojala da će nešto poći krivo na kraju joj je bilo drago što je njezina kći pomaknula svoje granice.

Baš sam bila sritna što je uspila to morate stalno preboliti.
Hoćete se vratiti opet?
Oćemo. Bila sam sritna kad sam vidila da je sama otišla a puno sam se bojala. – kažeAnka Troskot.

Pod budnim okom terapeuta, sve je bilo moguće. Nikola je potpora kad god zatreba. Prati ih na natjecanja iz plivanja na kojima njegov tim postiže odlične rezultate. U adventure parku njegovi štićenici pokazali su da ništa nije prepreka ako se uistinu želi.

Za njih je jedno lijepo iskustvo i zato mislim da je ovo jako dobro da isprobaju neke nove mogućnosti. Njima treba puno više da se priviknu. – priča Nikola Deković, profesor kineziologije.

Adventure park Kozino -1-80

Svi su se priviknuli vrlo brzo. Tridesetogodišnji Mario je nezaustaljiv.

Sve je lakše i u redu je sve.. dobro je . Sviđa mi se. – Nemate nimalo straha? Ne! – kaže Mario Mrčela.

Život pun prepreka sad je malo lakši. I to sve zahvaljujući Danijelu, vlasniku adventure parka koji je omogućio manje pokretima avanturu kakvu su donedavno mogli samo sanjati.

Zato što imamo jako puno školskih grupa koje svake godine dolaze kod nas znači budu grupe djece 2 razreda, po trideset, pedeset među kojima bude i poneki invalid, I oni su tako mogli samo gledati kako im prijatelji skaču a oni stoje na zemlji. – objašnjava Danijel Božajić, vlasnik Adventure parka u Kožinu.

Oprema koju koristi GSS uvelike je pomogla da i ovi mladi ljudi probaju nešto posve novo.