Plenković na velikoj proslavi HDZ-a Zadar; S Kalmetom smo pobjednička stranka! Plenković na velikoj proslavi HDZ-a Zadar; S Kalmetom smo pobjednička stranka!
U sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je proslava 30. obljetnice osnutka HDZ-a. Okupilo se oko tisuću članova i simpatizera. Prvi se nazočnima... Plenković na velikoj proslavi HDZ-a Zadar; S Kalmetom smo pobjednička stranka!

U sportskoj dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je proslava 30. obljetnice osnutka HDZ-a. Okupilo se oko tisuću članova i simpatizera.

Prvi se nazočnima obratio predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, Joso Nekić.

PhotoPictureResizer_191217_200448424_crop_800x415

“Siguran sam u našu pamet i naše zajedništvo i moramo se držati skupa. Pred nama su izbori za predsjednika države, naši protukandidati će s ovoga skupa dobiti priliku vidjeti koliko nas ima i kakvu poruku šaljemo. Kolinda je u ovih pet godina pokazala da je predsjednica svih Hrvata. U posljednje vrijeme maske su pale, pojedine skupine žele preko Škore rušiti našu stranku tvrdeći da bi Hrvatska bila jača bez nje. Da nije nje, ne bi bilo ni Hrvatske jer predsjednik Tuđman je preko HDZ-a stvorio Hrvatsku. Pred nama su izbori, izaći ćemo, zaokružiti Kolindu Grabar Kitarović. Ima nas, a bilo nas je i onaj dan kada je održan predizborni skup po kiši. Zahvaljujem se našem predsjedniku Andreju Plenkoviću koji je pored svih obaveza našao vremena doći tu i družiti se s nama.” – naglasio je Nekić.

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, Stanko Batur, također se obratio nazočnima, te se prisjetio samog osnutka stranke i Domovinskoga rata.

PhotoPictureResizer_191217_200759688_crop_800x415

“Pobijedili smo jednu od najjačih armija tada u Europi iako su nam davali šanse manje od 1 posto. Cijena pobjede bila je teška, više od 15.000 hrvatskih branitelja je poginulo i to ne smijemo nikad zaboraviti. Poručio bih našoj mladeži – nemojte nikuda ići, nema ljepše zemlje od Hrvatske. Nemojte na izborima pogriješiti i izabrati nekog izdajnika poput Stipe Mesića koji je povjerljive dokumente dilao vani, a ni Milanovića koji je rekao da je Hrvatska slučajna država. On bi, gle čuda, sada htio biti predsjednik te iste Hrvatske.” – poručio je Batur.

Predsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Zadarske županije, Nikolina Baradić, kazala je kako Mladež i danas baštini državotvornu ideologiju koju je zacrtao dr. Franjo Tuđman.

PhotoPictureResizer_191217_200903173_crop_800x415

“Dat ćemo doprinos da svaki građanin bude ponosan na svoju Hrvatsku. Mladež je dala snažnu podršku kampanji za predsjednicu, a posebno zadarska organizacija, čiji izbori su uvijek bili pobjednički. Idemo po još jednu pobjedu. Širimo optimizam!“ – poručila je Nikolina Baradić.

Gradonačelnik Branko Dukić je kazao kako je nemoguće ne spomenuti jednog čovjeku koji je zaslužan zašto Zadar uživa toliko povjerenje građana, te pobjeđuje na svim izborima.

“On je toliko toga napravio za Zadar i zadarski kraj, i u mandatima kad je bio gradonačelnik i ministar. Prije par mjeseci smo čuli ono što smo znali, a to je da je nevin. No, poručujem mu: za nešto si ipak kriv. Kriv si jer smo na svim izborima ostvarili tolike uspjehe, već 30 godina neumorno radiš za ovaj grad i nisi se još umorio nego guraš dalje.” – kazao je Dukić dodajući kako je Zadar utvrda HDZ-a, stranka koja nikad ne gubi, te da će tako biti i ovaj put.

Najveći pljesak okupljenih dobio je Božidar Kalmeta.

PhotoPictureResizer_191217_202455994_crop_800x415-01

“Hvala svima koji su doprinijeli da HDZ bude i ostane pobjednička stranka u ovoj županiji i Hrvatskoj. Za nas kažu da smo mi utvrda HDZ-a, mi smo to jer je kroz ovih 30 godina nastala neraskidiva veza između stranke i građana, koja je našim predanim radom za ovaj kraj bila sve čvršća, a povjerenje sve veće. Mi nikad do sada nismo iznevjerili birače. Mi smo dio građana i zato nikad nismo izgubili izbore. Da nije vas, a i onih ljudi koji naa simpatiziraju, a nisi mogli doći, mi ne bi inali načelnike, ni gradonačelnike, ni župane, da napravimo što više. Mi bi mogli pet dana nabrajati što je sve napravljeno, ova dvorana proije svega. 50 godina je prošlo od gradnje dvorane Jazine do ove dvoran.  Tu blizu je zatvoreni bazen, a nikad ga nismo imali. Onaj otvoreni na Kolovarama je napravljen prije 60 godina. Tu je Poliklinika, zatim projekt stoljeća kao što je luka Gaženica, brze ceste itd., da ne nabrajam. To je ono što građani poštuju i budite ponosni što ste članovi HDZ-a. Mi smo uvijek bili ispred vremena, uvijek smo ženama davali upravljačka mjesta u svim strukturama. Večeras je s nama ovdje predsjednik stranke i premijer, bio sam 8 godina ministar i 12 godina gradonačelnik i ja sam kvalificiran reći nešto o radu Vlada. Ova je napravila maksimum i na unutarnjem i vanjskom planu.” – kazao je Kalmeta, te dodao:

“Vraćen je dignitet Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima. Vratila se Hrvatska vojska u Vukovar, Pulu, Split, Varaždin. U Vladi sjede dva zapovjednika Gardijskih brigada, Medved i Krstičević. Hrvatska vojska i policija nisu nikad bile bolje opremljene. Šest i po tisuća policajaca čuva Hrvatsku granicu s Bosnom i Hercegovinom. Hrvatska nikad nije bila bolje pozicionirana u međunarodnim krugovima. Državni proračun je u suficitu, porasla je minimalma i prosječna plaća, poreznim reformama rasterećeni su građani i gospodarstvenici. Ova Vlada brine i o Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Broj zaposlenih nikad nije bio veći. Ovoj Vladi stoga treba odati priznanje.” – kazao je Kalmeta dodajući kako je Kolinda Grabar-Kitarović obišla prije nekolilo dana nekoliko općina, održala velebni skup na Narodnom trgu u Zadru unatoč nevremenu.

“To pokazuje da ima veliku podršku Zadra i Zadarske županije. Ona je najbolji kandidat kojeg Hrvatska može imati.” – zaključio je Kalmeta.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasio je kako mu je čast biti ovdje na proslavi 30 obljetnice osnutka zadarskog HDZ-a.

Plenković _800x415

“Svi projekti koje ste prije nabrojili dokazuju da je HDZ bio pokretačka stranka razvoja, Zadar i Zadarska županija uzor su mnogim gradovima u Hrvatskoj. Za pet dana su predsjednički izbori i uvjeren sam sa Kolinda Grabar-Kitarović ostaje predsjednica Republike Hrvatske i da će uvjerljivu pobjedu osvojiti i u Zadru.” – kazao je Plenković.

“Alternativa predsjednici ne mogu biti oni koji su vodili Vladu i izgubili povjerenje birača, zadužili nas preko 70 milijardi kuna!“ – poručio je Plenković.