PLENKOVIĆ PODRŽAVA POBJEDNIKE Kalmeta mogući kandidat za gradonačelnika!

Nakon što je održao sastanak u Zadarskoj županiji, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sastao se i sa članovima ŽO HDZ-a.
Okupljene novinare najviše je zanimalo je li se raspravljalo o statusu zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete i hoće li stranka od njega tražiti da se povuče.
Međutim, Plenković je još jednom ponovio kako u Hrvatskoj postoji presumpcija nevinosti, te da vjeruje u Kalmetinu nevinost dok se ne dokaže suprotno.
Kazao je kako zadarski HDZ na čelu kojeg je Kalmeta daje veliki doprinos stranci na nacionalnoj razini rezultatima izbora u 9. izbornoj jedinici.

“Treba zadržati kontinuitet pobjednika i u gradu i u županiji.” – kazao je Plenković.

Na pitanje znači li to da bi Božidar Kalmeta mogao ponovno biti kandidat na lokalnim izborima, predsjednik HDZ-a nije potvrdio, ali ni negirao.

“To nije bio predmet razgovora večeras. Kad dođe vrijeme, o tome trebaju razgovarati najprije gradski i županijski odbor.” – naglasio je Plenković.

Prema tome, lako se može zaključiti da, ukoliko Kalmeta žali odraditi još jedan mandat gradonačelnika – vrh stranke neće ga u tome sprječavati.
Podsjetimo, već se ranije pokazalo da optužnice koje mu USKOK stavlja na teret nisu utjecale na Kalmetinu popularnost među građanima.
Na parlamentarnim izborima održanim prije godinu dana osvojio je najviše preferencijalnih glasova, a i prije tri i po godine na lokalnim izborima u Zadru ostvario je uvjerljivu pobjedu kao kandidat za gradonačelnika iako je i tada bio pod istragama USKOK-a i sumnjičilo ga se za svašta, što je oporba u kampanji maksimalno koristila.
Stoga je vrlo vjerojatno da bi Kalmeta, ako se kandidira, na predstojećim lokalnim izborima mogao ponoviti prijašnji rezultat, a Plenkoviću je to, čini se, itekako jasno.