Plenković posjetio Zadar: Zadovoljan je uspjehom turističke sezone unatoč svemu

Uoči proslave Dana domovinske zahvalnosti, predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković u Zadru se sastao s predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a Božidarom Kalmetom, zadarskim županom Božidarom Longinom, gradonačelnikom Brankom Dukićem, njihovim zamjenicima i saborskim zastupnicima.

Povod sastanku održanom u zgradi Županije iznimni su rezultati grada Zadra i Zadarske županije na području gospodarstva, ali i u borbi protiv koronavirusa, kao i izvrsnim turističkim brojkama po kojima je naša županija jedna od najboljih u državi. Odajući priznanje posjetom Zadru samo dan uoči proslave velikog nacionalnog praznika, premijer se na višesatnom sastanku detaljno upoznao s razvojem ovoga kraja, kao i projektima u pripremi, najavljujući još snažniji napredak grada i županije. Razgovaralo se i o nedavnim izborima na kojima je HDZ u IX. izbornoj jedinici opet ostvario jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj.

Neke općine ostvarile 65 posto lanjskog prometa

O detaljima sastanka, zatvorenom za javnost, doznajemo od prvog čovjeka županijskog HDZ-a, Božidar Kalmeta, koji ističe kako je premijer već godinama dobro upoznat s gospodarskom situacijom u Zadru i županiji.

– Razgovarali smo o aktualnoj situaciji u gradu, županiji i našim općinama, o prošlim izborima za Sabor, te o planu Vlade za naredno razdoblje. Bio je to jedan izuzetno ugodan i koristan razgovor na kojemu nas je premijer izvijestio o mnogim za nas važnim detaljima, počev od limita za Opću bolnicu Zadar do svih ostalih tema važnima za život građana Zadra i županije. Premijer je apsolutno zadovoljan situacijom u Zadru i županiji, poručujući nam da i dalje idemo u pravcu koji daje ovako dobre rezultate, kaže Kalmeta, dodajući kako je premijer htio prošetati gradom kako bi pozdravio građane, no jaka kiša omela ga je u tom naumu:

– Zbog proloma oblaka vani se nije moglo, međutim bit će prilike drugi put jer premijer je ovdje uvijek rado viđen gost” – kazao je za Zadarski list Božidar Kalmeta.