Plenković u Škabrnju doveo Šimpragu (SDSS); Mještani poručuju: ‘Sramite se!’ Plenković u Škabrnju doveo Šimpragu (SDSS); Mještani poručuju: ‘Sramite se!’
Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u posjeti Škabrnji, u prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i... Plenković u Škabrnju doveo Šimpragu (SDSS); Mještani poručuju: ‘Sramite se!’

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u posjeti Škabrnji, u prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Nakon polaganja vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice, došlo je do incidenta u kojem su mještani i branitelji okrenuli leđa vladinom izaslanstvu, prosvjedujući na taj način zbog dolaska Anje Šimprage potpredsjednice Vlade iz Samostalna demokratske srpske stranke, prenosi Dnevnik hr.

Plenković je rekao kako je čuo i vidio reakciju mještana. – Ovo nije prvi put da predstavnici SDSS a sudjeluju u danu sjećanja. Potpredsjednica Vlade ovdje je da bi odala počast i poslala poruku mira i pomirenja. Smatram da je za budućnost Hrvatske, uz svo poštovanje prema obiteljima, prema hrvatskim braniteljima i prema žrtvama, jedini put naprijed suživot i pomirba, poručio je Plenković.

Anja Šimpraga u svojoj izjavi rekla je kako je u Škabrnju stigla čista srca pokloniti se žrtvi.

 Ja sam došla ovdje čista srca odati počast stradalima. Nadam se da ću 18. 11 2023. imati priliku biti ovdje sa svima, otići na misu i pokloniti se žrtvi. Svatko ima pravo na svoj stav i razmišljanje, ja sam došla u miru, a na nama je svima da pomičemo granice, gradimo bolju budućnost i nadam se da ćemo u tome svi, kao hrvatsko društvo i uspjeti. Nadam se da ću jednoga dana doći da se izmirimo i da živimo život, a ne suživot, izjavila je Šimpraga.