Plenković u Zadru: Oslonite se na pouzdane lidere kao što su Dukić i Longin!

U posjeti Zadru i Zadarskoj županiji danas boravi Andrej Plenković, premijer i predsjednik HDZ-a.

Na Forumu se sastao s kandidatima HDZ-a koji se natječu u drugom krugu, a tom prilikom dali su izjave i za javnost.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, kazao je kako je u protekle 4 godine premijer Plenković bio više puta u Zadru nego svi ostali premijeri zajedno, te da snažno podržava zadarske projekte.

Podsjetio je na obećanje da će Zadar dobiti linearni akcelerator, te podršku premijera i Vlade RH u realizaciji projekata.

“Želim pozvati sve žitelje Zadra i Zadarske županije da u drugom krugu lokalnih izbora glas dadu Branku Dukiću i Božidaru Longinu uz jednu rečenicu – “Zadar ne smije stati”. Ako bi se slučajno dogodilo da ovi drugi pobijede, to ne bi bilo dobro i nakon niza godina ubrzanog razvoja Zadar bi stao. ” – poručio je Kalmeta.

Branko Dukić zahvalio je građanima na podršci, te istaknuo kako ne želi sudjelovati u kampanji na prljav i uvredljiv način.

“U mom programu se vidi što nudimo. Trudit ćemo se i dalje ostati grad koji najviše privlači sredstva iz EU fondova, a dobit ćemo i linearni akcelerator.” – poručio je Dukić.

Božidar Longin također je zahvalio građanima na podršci, te premijeru Plenković koji je proteklih godina stajao iza zadarskih projekata.

“Hvala mu na brizi u ovoj korona krizi, nismo izgubili radna mjesta nego ih otvarali. Imamo 1.700 zaposlenih više nego prošle godine. Naš program je realan i utemeljen. Jačat ćemo zdravstvo, bolnicu, završiti našu dnevnu bolnicu u kojoj će biti linearni akcelerator… Očekujemo da će ova turistička sezona biti iznad očekivanja. Pred nama je veliki korak, oporavak gospodarstva, a mislim da idemo u dobrom smjeru. Uvjeren sam u pobjedu.” – kazao je Longin.

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, kazao je kako mu je zadovoljstvo doći u Zadar podržati kandidate.

“Rezultati našeg kandidata Božidara Longina su dobri i uvjeren sam da će iduću nedjelju pobijediti. Čestitam i Branku Dukiću koji je svojim radom u protekle 4 godine i svojim programom zaslužio još jedan mandat. Želim uspjeh i našim kandidatima u drugim općinama i gradovima. Zahvalio bih i Božidaru Kalmeti koji je proteklih godina uspješno vodio HDZ.” – poručio je Plenković dodajući kako u narednom periodu biti realizirani brojni projekti financirani iz EU fondova. Tu je istaknuo značaj i državnog tajnika Šime Erlića koji je ujedno i predsjednik gradske organizacije HDZ-a.

Ponovio je da u Zadar dolazi linearni akcelerator kao što je već obećao.

“Jako je važno osloniti se na pouzdane lidere kao što su Branko Dukić i Božidar Longin.” – poručio je Plenković.

https://m.facebook.com/story.php?pstory_fbid=475584336853728&id=398041243723177