Plenković zamolio Branku Ramljak, rođenu Sukošanku, da vodi Grad Split

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada je imenovala Branku Ramljak za povjerenicu za Split. Podsjetimo, nakon što je raspušteno gradsko vijeće i nakon što su razriješeni gradonačelnik i njegovi zamjenici, Vlada je morala imenovati povjerenika koji će voditi split do lokalnih izbora, izvještava 24sata.hr

Branka Ramljak je redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Splitu specijalizirana za računovodstvo. Predsjednica je Udruge računovođa i financijskih djelatnika iz Splita, a bila je i prorektorica Sveučilišta u Splitu. Ramljak je i bivša predsjednica Nadzornog odbora Hajduka.

Rođena je u Sukošanu i sestra je dugogodišnjeg općinskog načelnika Ante Martinca.

Osnovni zadatak Branke Ramljak kao povjerenice do izbora nove vlasti biti će da osigura nesmetano funkcioniranje Splita, održavanje hladnog pogona i isplata plaća za više od dvije tisuće korisnika gradskog proračuna.

U intervjuu za Dalmacija danas kazala je:

 “Postoje trenuci u čovjekovom životu kada mora donijeti određene odluke, a ovo je to za mene bila velika odluka. Nisam imala puno vremena za razmišljanje. Split je moj grad u kojem živim dugi niz godina, imam svoje mišljenje i u trenutku kada mi se ponudilo to da budem ta koja će premostiti ovo prijelazno razdoblje, a moje godine i iskustvo mi ne dozvoljavaju da kažem da neću pomoći svom gradu, i u tom smislu, nisam puno razmišljala. Iskreno, počašćena sam pozivom. Znam da je to kratko, znam da su mi ograničene ovlasti, ali ovo je velika stvar za mene osobno, a moram reći i za cijelu moju akademsku zajednicu na Sveučilištu u Splitu.” – kazala je profesorica Ramljak.