Pobjednik 15. izdanja VAK”AN”ZA Zadar je momčad Daj meni – daj svima!

U uzbudljivoj finalnoj utakmici, nakon regularnog dijela bio je neriješen rezultat 7:7 s kojim se otišlo na izvođenje peteraca.
Nakon promašenog peterca momčadi Bullet teama uzbuđenja nije nedostajalo ni u sljedeće dva pokušaja ekipe Daj meni daj svima koja nije realizirala dva uzastopna peterca međutim promašaj ponajboljeg igrača Bullet teama, Tonija Grozdanića, omogučio im je da zgoditkom bivšeg golmana VK Zadar, Krešimira Klarice te obranom Surača osvoje svoje prvu titulu kao momčad.

U utakmici za 3 mjesto, “južnjački” mini derbi debitanata, između VK Garmenjak i Udruge Mladih Turanj otišao je na stranu UMT-a koji su se tako u svom debitantskom nastupu okitili brončanom medaljom svladavši još jedne debitante VK Garmenjak sa Pašmana.

Inače Bullet team je i polufinalnu utakmicu prošao boljim izvođenjem peteraca nakon što su u reguliranom dijelu izjednačili u posljednjim sekundama protiv Udruge mladih Turanj, ostvarivši tako jedna uspjeh kao i prije 15 godina na prvom izdanju VAK”AN”ZA turnira kad su za razliku od ove godine bili pobjednici.

Svakako treba napomenuti i pohvaliti momčad VK Garmenjaka koji su jedina momčad bez ijednog bivšeg igrača vaterpola, prava VAKANZA ekipa koja je pokazala zašto na otoku Pašmana ispisuju jednu lijepu vaterpolo priču.
Veselimo se njihovom nastupu na svim sljedećim izdanjima te odigravanjem i nekih službenih VAKANZA utakmica na njihovim igralištu.

Titulu najboljeg strijelca turnira podijeli su Roko Đonđivić(Bullet team) i Niko Torić(Daj meni daj svima) zabivši obojica po 13 pogodaka.

Utakmice je sudio Edi Seferović, nekadašnji član VK Zadar 1952 i VK Solaris, dok je zapisnički stol vodio mlađi Jakov Duka.

Voditelj programa i osoba zadužena za dobar glazbeni ugođaj bio je Ante Dujić.

I tako nakon svih analiza, improvizacija, eksperimenata i zaključaka, VAK”AN”ZA se vraća krojenima( naglasak na apostorofe u nazivu koji ujedno definiraju ovo natjecanje), od sljedeće godine i to u redizajniranom natjecanju naziva “VAKANZA Tackles Globe” – Svjetskim amaterskim prvenstvom”.

Vaterpolisti, oni pravi ili svi oni koji se smatraju takvima, da mogu i da su kompetitivni, imate će odvojeno natjecanje u kojem će moći nastupiti apsolutno svi igrači vaterpola, i aktivni i bivši, u dvije dobne kategorije gdje će moći imati u sastavu kompletnu postavu reprezentacije.
Na taj način, svi koji su željni vateprola, pokazivanja svojih vještina i nadmetanja, imat će priliku pokazati svo svoje znanje u jednakom vaterpolskom okruženju”

S druge strane, VAK”AN”ZA, punog naziva Vaterpolski Amaterski Kup “Antivateprolista i Neplivača” Zadarskog akvatorija, ono “zadarskog” pretvorit će u “Globalnog”.

Daj Meni – daj svima 1. mjesto

Fotografije: Nermin Krupić