POČELA EDUKACIJA 47 POMOĆNIKA U NASTAVI Pomagat će djeci s posebnim potrebama

U četvrtak, 12. studenoga 2015. godine u prostoru Gradske knjižnice Zadar, započela je trodnevna edukacija za 47 pomoćnika u nastavi koja će trajati do 14. studenoga 2015. godine.
Edukacija je organizirana u okviru projekta „Inkluzija – korak bliže društvu bez prepreka“, a po završetku edukacije pomoćnici u nastavi će steći temeljna znanja i iskustva neposrednog rada s djecom s teškoćama.
Projekt „Inkluzija – korak bliže društvu bez prepreka“ sufinancira se iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u iznosu od 2.372.193,79 kuna dok je ukupna vrijednost projekta je 2.635.770,88 kuna. Cilj projekta je osiguravanje pomoćnika u nastavi za 86 učenika s teškoćama uključenih u 17 osnovnih i 7 srednjih škola. U okviru projekta osigurano je 63 pomoćnika u nastavi.
Projekt realizira Zadarska županija, kao nositelj projekta u partnerstvu sa sedamnaest osnovnih škola i sedam srednjih škola kojima je osnivač: OŠ Zemunik, OŠ Petra Lorinija Sali, OŠ Biograd, OŠ Vladimira Nazora Škabrnja, OŠ Sv. Filipa i Jakova, OŠ Braće Ribar Posedarje, OŠ Pakoštane, OŠ Jurja Barakovića Ražanac, OŠ Braće Radić Pridraga, OŠ Petra Zoranića Stankovci, OŠ Franka Lisice Polača, OŠ Stjepana Radića Bibinje, OŠ Nikole Tesle Gračac, OŠ Petra Zoranića Jasenice, OŠ Valentina Klarina Preko, OŠ Benkovac, OŠ Privlaka, Gimnazija Vladimira Nazora, Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar, Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar, Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića Zadar, Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar i Prirodoslovno-grafička škola Zadar. Provedba projekta započela je 21. kolovoza 2015., a trajat će do 20. kolovoza 2016. godine.