Počelo suđenje Jakovu Suraću za napad na novinara Hrvoja Bajla Počelo suđenje Jakovu Suraću za napad na novinara Hrvoja Bajla
Na zadarskom Općinskom sudu počela je glavna rasprava bivšem nogometašu NK Zadra Jakovu Suraću zbog napada na zadarskog novinara Hrvoja Bajla. Jakova Suraća tereti... Počelo suđenje Jakovu Suraću za napad na novinara Hrvoja Bajla

Na zadarskom Općinskom sudu počela je glavna rasprava bivšem nogometašu NK Zadra Jakovu Suraću zbog napada na zadarskog novinara Hrvoja Bajla. Jakova Suraća tereti se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda te prijetnju.

U svom uvodnom govoru Bajlova odvjetnica Dalija Orešković, bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa između ostalog je istaknula da se uočava veliki porast različitih oblika zastrašivanja novinara, ali i drugih osoba koje javno djeluju a s ciljem sprječavanja otkrivanja istine o nezakonitim radnjama osoba na visokim političkim funkcijama ili osoba koje su s njima povezani.  Odvjetnik Jakova Suraća Andrej Korljan istaknuo je kako okrivljeni ne negira sam događaj , ali on se tvrdi dogodio na potpuno drukčiji način.

Nakon uvodnih govora Hrvoje Bajlo je ispitan te je ponovio  svoj raniji iskaz Kako ga je Surać vrijeđao te mu je prijetio zbog članaka koje je objavio, spominjući Božidara Kalmetu i Zdravka Livakovića, a nakon toga ga je i fizički napao, udario šakom u glavu, a nastavio ga je udarati nogama i rukama i nakon što je pao – ustvrdio je Bajlo.

Izvor: HRT Radio Zadar 

andrej korljan 800x450 Odvjetnik Andrej Korljan