Počinje Adriatic Gastro Show! Lani na Višnjiku održano preko 400 manifestacija

Povodom otvaranja devetoga izdanja velike međunarodne sajamske manifestacije Adriatic Gastro Show u srijedu, 31. siječnja 2024. u Športskom centru Višnjik, održana je dan prije, u utorak, 30. siječnja prigodna konferencija za novinare.

Stipe Šamija u ime organizatora obratio se novinarima i u uvodu kazao, između ostaloga, da je riječ o manifestaciji koja prije turističke sezone svima zainteresiranima na jednom mjestu nudi sve ono što je potrebno hotelima, restoranima, kavanama, iznajmljivačima… Potom je dodao:
– Zbog zatvaranja Spaladiuma u Splitu, manifestaciju smo preselili u Zadar i tako u određenoj mjeri pridonijeli ovdašnjem turističkom segmentu, a poslije svake naše manifestacije zabilježena su i otvaranja novih subjekata, nova zapošljavanja… Zahvaljujem Gradu Zadru i gradonačelniku Branku Dukiću na svekolikoj pomoći i potpori, te Denisu Karloviću, direktoru ŠC-a Višnjik koji su nam izvrsni partneri i značajno su pomogli organizaciju. Evo, netom prije ove konferencije za novinare dogovorili smo i 10. izdanje Adriatic Gastro Showa u Zadru, na Višnjiku 2025.!

Poslije Stipe Šamije govorio je Branko Dukić. On je izrazio dobrodošlicu svima, istaknuo da manifestacija znači puno i za Zadar, da će utjecati na nova ulaganja i zapošljavanja i zaključio:

– I ova manifestacija potvrdila je da su Zadar i Višnjik privlačno odredište za sajmove na cijeloj našoj obali. Iznijet ću kratko i i da Grad Zadar intenzivno radi na zaživljavanju Gospodarske zone Crno čime ćemo dobiti novu infrastrukturu i za sajmove. Hvala organizatoru Adriatic Gastro Showa i svima želim uspjeh!

U ime Zadarske županije skupu se obratio Ante Sjauš, pročelnik UO-a za gospodarstvo i turizam. I on je istaknuo pozitivnu stranu organizacije ovakvih i sličnih manifestacija, te konstatirao da će i Adriatic Gastro Show dodatno pridonijeti brensdiranju Zadarske županije u segmentu gastrodestinacije.

Na koncu, Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, kazao je:
– Zahvaljujem gospodinu Stipi Šamiji na tomu što je organizator izabrao Višnjik za deveto izdanje Adriatic Gastro Showa. Ova će manifestacija pridonijeti i povećanju prihoda Višnjika, ali i dodatnoj afirmaciji i Zadra i Višnjika. Prezadovoljni smo i ugovorom za manifestaciju u 2025. i organizatoru ćemo na raspolaganje, kao i ove godine, staviti cjelokupnu logistiku. U 2023. imali smo, zahvaljujući i dobroj suradnji s Gradom Zadrom, više od 400 javnih priredaba i manifestacija različite naravi. 

Zaključio bih time da je Adriatic Gastro Show jedna u nizu značajnih manifestacija gospodarske naravi u ŠC-u Višnjik i to dodatno potvrđuje njegov infrastrukturni i ljudski potencijal.

Adriatic Gastro Show bit će otvoren u srijedu, 31. siječnja 2024. u 10 sati. Radno vrijeme svakoga dana bit će od 10 do 18, 30 sati, a cijena ulaznice bit će pet eura.