Pod utjecajem alkohola vozili u Gračacu, Biogradu i Kukljici, a u Kakmi bez vozačke dozvole Pod utjecajem alkohola vozili u Gračacu, Biogradu i Kukljici, a u Kakmi bez vozačke dozvole
U nedjelju, 11. rujna u 00.25 sati u Kukljici policijski službenici zatekli su u prometu automobil Fiat zadarskih registarskih oznaka. U namjeri zaustavljanja vozača policijski službenici... Pod utjecajem alkohola vozili u Gračacu, Biogradu i Kukljici, a u Kakmi bez vozačke dozvole

U nedjelju, 11. rujna u 00.25 sati u Kukljici policijski službenici zatekli su u prometu automobil Fiat zadarskih registarskih oznaka. U namjeri zaustavljanja vozača policijski službenici su uporabili svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio i nastavio vožnju. Daljnjim postupanjem je utvrđeno kako je vozilom upravljao 36-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,72 g/kg. Vozač je uhićen te smještenu službene prostorije do otrježnjenja.

Istog dana u 04.50 sati u Kakmi policijski službenici su zaustavili automobil Dacia zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 38-godišnjak bez položenog vozačkog ispita, a kod sebe nije imao osobnu iskaznicu. Vozač je isključen iz prometa i uhićen.

Po završetku postupanja, 38-godišnjak zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici, te 36-godišnjak zbog počinjenih prometnih prekršaja su uz Optužne prijedloge prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje im je određena mjera zadržavanja u zatvoru, nakon čega su predani u Zatvor u Zadru.

U petak, 09. rujna u 19.40 sati u Gračacu u Vranskoj ulici policijski službenici su tijekom kontrole prometa zatekli 68-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Citroen bez registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,87 g/kg, a u nedjelju, 11. rujna u 03.45 sati u Biogradu u Zagrebačkoj ulici policijski službenici su zaustavili automobil Volkswagen zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,50 g/kg.

Oba vozača su isključena iz prometa i smještena u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.