Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je priopćenje za javnost kojim obavještava da je podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u vezi s čl. 34. st. 1. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom. (6. 11. 2015.)
U priopćenju se navodi slijedeće:
“Okrivljenog 46-godišnjaka se tereti da je oko 17,30 sati 18. svibnja 2015. ispred ugostiteljskog objekta u uvali Jaz (Bibinje), u nakani da usmrti Z. L., ispalio četiri hica iz pištolja prema oštećeniku koji je zadobio lake tjelesne ozljede (rana u gornjem dijelu lijeve uške te prostrijelna rana lijeve podlaktice) pri čemu je bio ugrožen i drugi oštećenik budući da je bio u društvu s prvim oštećenikom.
Ujedno, prvookrivljenom 46-godišnjaku i drugookrivljenom 33-godišnjem hrvatskom državljaninu se stavlja na teret kazneno djelo oštećenja tuđe stvari odnosno da su oko 17,30 sati 18. svibnja 2015. u istoj uvali Jaz razbili zadnje vjetrobransko staklo na automobilu marke Mercedes u vlasništvu jedne fizičke osobe i pomično staklo na krovu automobila, dok je drugookrivljenik iz automatske puške ispalio šest hitaca u osobni automobil.”