PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DR. RADMANA Konačno će odgovarati za smrt Roka Begonje! PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DR. RADMANA Konačno će odgovarati za smrt Roka Begonje!
Zadarski pedijatar dr. Darko Radman konačno će odgovarati za nesavjesno liječenje i smrt šestogodišnjeg dječaka Roka Begonje iz Sv. Filipa i Jakova koji je... PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DR. RADMANA Konačno će odgovarati za smrt Roka Begonje!

Zadarski pedijatar dr. Darko Radman konačno će odgovarati za nesavjesno liječenje i smrt šestogodišnjeg dječaka Roka Begonje iz Sv. Filipa i Jakova koji je preminuo u veljači ove godine od posljedica šarlaha i streptokokne sepse.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv dr. Radmana u kojoj ga se tereti da dječaku oboljelom od šarlaha i streptokoka nije obavio potrebne pretrage niti mu pravovremeno propisao potrebnu terapiju.

Podsjetimo, i stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja ispitalo je ovaj slučaj, te nakon obavljenog nadzora utvrdilo da ne postoji dokumentacija o obavljenim pretragama.

Dr. Darko Radman je pregledao dječaka, te ga poslao kući tvrdeći da je dječak u redu.

Obitelj je dječaka u svega nekoliko dana čak četiri puta vodila k liječnicima, ali nisu mu napravljene potrebne pretrage. Slali su ga kući tri puta tvrdeći da se radi o gripi i da nije ništa ozbiljno u pitanju.  Iako su mu mogli na vrijeme pomoći, nisu to učinili.
Kada je napokon primljen u bolnicu, više mu nije bilo pomoći, te je nakon par sati umro od streptokokne sepse.

Ovaj slučaj potresao je zadarski kraj, a hoće li sudskim postupkom pravda barem donekle biti zadovoljena, ostaje za vidjeti.