PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DR. RADMANA Konačno će odgovarati za smrt Roka Begonje!

Zadarski pedijatar dr. Darko Radman konačno će odgovarati za nesavjesno liječenje i smrt šestogodišnjeg dječaka Roka Begonje iz Sv. Filipa i Jakova koji je preminuo u veljači ove godine od posljedica šarlaha i streptokokne sepse.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv dr. Radmana u kojoj ga se tereti da dječaku oboljelom od šarlaha i streptokoka nije obavio potrebne pretrage niti mu pravovremeno propisao potrebnu terapiju.

Podsjetimo, i stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja ispitalo je ovaj slučaj, te nakon obavljenog nadzora utvrdilo da ne postoji dokumentacija o obavljenim pretragama.

Dr. Darko Radman je pregledao dječaka, te ga poslao kući tvrdeći da je dječak u redu.

Obitelj je dječaka u svega nekoliko dana čak četiri puta vodila k liječnicima, ali nisu mu napravljene potrebne pretrage. Slali su ga kući tri puta tvrdeći da se radi o gripi i da nije ništa ozbiljno u pitanju.  Iako su mu mogli na vrijeme pomoći, nisu to učinili.
Kada je napokon primljen u bolnicu, više mu nije bilo pomoći, te je nakon par sati umro od streptokokne sepse.

Ovaj slučaj potresao je zadarski kraj, a hoće li sudskim postupkom pravda barem donekle biti zadovoljena, ostaje za vidjeti.