Podmukli potez: Stožer zabranio klapi Intrade pjevati u restoranu Stari most

Stožer civilne zaštite Zadarske županije, na čelu sa dožupanom Šimom Vickovićem, ponio se danas vrlo neprofesionalno i bezobzirno prema klapi Intrade i restoranu Stari most u Bibinjama zabranivši u posljednji trenutak dugo najavljivani nastup za goste restorana.

Podsjetimo, nakon dobivanja potrebne suglasnosti Stožera, prigodan nastup Tomislava Bralića i klape Intrade za goste restorana Stari most najavljivao se i putem društvenih mreža i putem medija, uz napomenu da će se sve odvijati u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

I klapa Intrade i vlasnik restorana neugodno iznenađeni

Obožavatelji popularne klape radosno su dočekali vijest o tome da će moći uživati u njihovim pjesmama, te su isplanirali odlazak na večeru u restoran Stari most, rezervirali stol i organizirali vlastito vrijeme, kako bi u srijedu navečer bili slobodni.

S druge strane, osoblje restorana pomno se pripremalo za ovaj događaj. Trebalo je organizirati stolove u skladu s epidemiološkim mjerama, osoblje koje će o tome brinuti, primati rezervacije, osmisliti jelovnik, najavili su i promociju vina iz vinograda u zadarskom zaleđu, te odradili niz drugih poslova.

Pustili ih da sav posao odrade, pa ih obavijestili da ništa od svega

Nakon što je sve to napravljeno, danas im je iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije javljeno da se nastup klape Intrade najavljen za sutra – zabranjuje!

O tome je na svojoj službenoj Facebook stranici izvijestila i klapa Intrade i restoran Stari most.

stari most y_1080x552

Restoran Stari most ima dovoljno prostora za večeru uz poštivanje epidemioloških mjera 

Vlasnik Goran Radić u razgovoru za portal Kalelarga info potvrdio je ovu informaciju ne krijući razočaranje.

“Dobili smo dopuštenje Stožera civilne zaštite Zadarske županije i organizirali događaj. Nije to bio klasičan koncert, mi smo isplanirali večeru u restoranu kao što imamo večere i druge dane, sve u skladu s propisima, a naše goste smo htjeli počastiti pjesmom klape Intrade i napraviti tu večer posebnom. Uložili smo puno truda, prilagodili sve epidemiološkim propisima, napravili potreban razmak između stolova, nabavili dezinficijense i maske za goste, angažirali dodatno osoblje, te čak četiri redara koji bi ih usmjeravali. Danas nam je javljeno iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije da se nastup klape Intrade zabranjuje.” – ispričao je vlasnik restorana Stari most.

Pokušaji kontaktiranja gostiju da izbjegnu neugodno iznenađenje

Otkako im je to javljeno pokušavaju stupiti u kontakt s gostima i obavijestiti ih da su dobrodošli u restoran, ali da klapa neće pjevati.

Naime, bit će neugodno ako gosti koje ne uspiju kontaktirati dođu misleći da će uživati u pjesmama klape, a nje ne bude.

“Zasigurno ima naših gostiju koji su željeli doći na večeru zbog klape. Žao nam je što je tako ispalo. Trudimo se javiti ljudima, al nezgodno je što je sve u zadnji trenutak.” – kazao je Radić.

Inače, restoran Stari most nalazi se u Poslovnoj zoni Lonići u Bibinjama, površinom spada u veće restorane na području Zadarske županije, a na novoj lokaciji nalazi se od početka godine.

Vlasnici su investirali u prostor, zaposlili osoblje, te se trude privući goste i opstati u ovim teškim vremenima, kao i platiti državi sve što treba.

Stoga je vrlo ružan i neprimjeren postupak Stožera civilne zaštite Zadarske županije koji ih je pustio da sve odrade i onda im u zadnji trenutak zabranio nastup klape Intrade. Nisu lijepo postupili ni prema klapi koja godinama puni dvorane s preko 10.000 posjetitelja i navikli su na profesionalizam u poslu.

O ovom postupku upitali smo stručnu suradnicu za informiranje Vlatku Vučić Marasović, koja svakodnevno medijima šalje priopćenja Stožera civilne zaštite Zadarske županije, međutim, kazala je kako nema o tome nikakvu informaciju.

Zakašnjele informacije medijima; Tri ili četiri dana nakon događaja 

Podsjetimo, broj zaraženih korona virusom na području Zadarske županije iz dana u dan se smanjuje, pa nije logično da se zbog toga zabranjuje klapi nastup koji je odobren u vrijeme kad je zaraženih bilo više.

Zanimalo nas je i zbog čega su mediji obaviješteni danas o tome da se na dvije svadbene svečanosti na području Zadarske županije okupilo ukupno blizu 200 ljudi kada se događaj zbio prošli tjedan. Rekla je da je o događaju izvijestila nekoliko dana kasnije jer nije znala za njega ranije i da za više detalja pošaljemo pismeni upit.

Pretpostavljamo da bi nekome iz Stožera odgovaralo da mediji doznaju koja je to sala za vjenčanje bila, pa da razapnu vlasnika, kao što se prije par mjeseci razapinjalo generala Mladena Fuzula zbog svadbe njegove kćeri.

Vicković 800x415