PODROOM CLUB Dugo očekivani koncert Željka Bebeka

I ovoga vikenda, u gradu nas čeka još jedan u nizu zanimljivih koncerata svima dobro poznatih glazbenih veterana uz čije hitove je dobar dio nas odrastao i možda provodio baš najljepše trenutke svojih života. Tako nas u Clubu Podroom, sutra,  u petak, 4. ožujka točno u ponoć očekuje koncert Željka Bebeka.

Bebek je jedan od najznačajnijih pop-rock pjevača u zadnja četiri desetljeća na prostorima bivše Jugoslavije. Uz desetljeća uspješne karijere iza njega su i stotine velikih hitova, tako da nema sumnje da će se posjetitelji koncerta odlično zabaviti.

Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene početkom 70-ih kao pjevač Bijelog Dugmeta i postao sinonim najplodnijeg glazbenog razdoblja grupe koju je napustio 1984. godine i započeo zavidnu solo karijeru. Za Bebeka su pisali mnogi autori, Arsen Dedić, Đorđe Novković, Miroslav Rus, Zrinko Tutić, itd,  a Bebek je njihove pjesme, gotovo sve do jedne sa svojim karakterističnim i moćnim vokalom pretvorio u hit do hita.

Od  kultnog albuma „Kad bi’ bio bijelo dugme“ Željko Bebek je s Bijelim Dugmetom objavio 9 studijskih albuma i 12 solo albuma, nekoliko live albuma i više kompilacija singlova, a prije dvije godine u čast 40. glazbenog rođendana objavljena je i njegova antologija s četiri CD-a.

Cijena karte do dana koncerta iznosi 80 kn. Vrata kluba se otvaraju u 22:30, a kartu možete još uvijek kupiti na šanku Maraschino bara, ili u petak na ulazu Podrooma. Rezervirani su svi stolovi, no organizatori ipak ističu kako ih je potrebno preuzeti najkasnije do 23.30 sati, jer u protivnom se rezervacija poništava.