POLICAJCE RAZNJEŽIO DJEČAK KOJEG SU SPASILI Poslao im čestitku koju je sam izradio!

Policijske službenike Postaje granične policije Donji Srb ovih je dana posebno obradovala dječjom rukom oslikana blagdanska čestitka.

Poslala ju je obitelj koja je prošlog kolovoza bila na izletu na njihovom postajnom području, uz zahvalu i najbolje želje policajcima koji su im pomogli u njihovoj nevolji.

Naime, početkom kolovoza , u predvečerje, policajci  PGP Donji Srb zaprimili su telefonsku dojavu muškarca koji  je bio na ribolovu na rijeci Uni, kod Laćina mosta.

Zabrinuti otac im je ispričao da se za vrijeme ribolova od njega udaljio njegov 13-godišnji sin i da ga ne može pronaći.

Odmah je tamo upućena grupa graničnih policajaca koji su počeli češljati vrlo nepristupačno i zapušteno šumsko područje u potrazi za djetetom.

Noć u tom kraju pada brzo i trebalo je brzo djelovati. Policajci su se na mjestu nestanka rasporedili i krenuli u potragu. Potraga je trajala nešto više od sat vremena, kad je jedan policajac uz rijeku u smjeru Martin Broda pronašao izgubljenog i prestrašenog dječaka. Dječak je neozlijeđen predan ocu i time je potraga, sretno i bez posljedica, završila.

Ostala je jedna topla ljudska priča na koju policajce podsjeća čestitka s početka ove priče, koja ima istaknuto mjesto na okićenom drvcu u postaji.