Policajka Ivana Pavić dobila priznanje za iznimne rezultate; Nagrađeni i kolege

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović u petak, 29. rujna u Uredu predsjednika Republike upriličio je svečani prijam u prigodi obilježavanja Dana policije na kojem je uručio priznanja djelatnicama i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović uvodno se zahvalio Predsjedniku na odlikovanju 122 djelatnika i djelatnice Ministarstva unutarnjih poslova te tri policijske postaje i istaknuo kako je to jedna hvalevrijedna tradicija: „Mi smo danas nagradili one koji su imali iznimne rezultate i poduhvate u proteklih godinu dana, a na nama je da nastavimo ovim putem.“

Pritom je naglasio i rekordne rezultate hrvatske policije po svim linijama rada – posebice borbu protiv općeg kriminaliteta, stopu od 71% razriješenosti kaznenih djela – gdje je hrvatska policija u samom europskom vrhu, smanjen broj poginulih u prometu, velik angažman u zaštiti javnog reda i mira te činjenicu da je Hrvatska po svim istraživanjima jedna od najsigurnijih zemalja u Europi, za što velikim dijelom zasluge pripadaju hrvatskoj policiji.

Predsjednik Republike Hrvatske je Spomenice domovinskog rata i Spomenice domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu uručio 122 djelatnice i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova.

Spomenicom domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu, iz Policijske uprave zadarske odlikovani su policijski službenici:

–  Mirjana Gašpar, Služba kriminalističke policije,
–  Goran Burčul, Služba kriminalističke policije 
–  Marko Ušljebrka – Policijska postaja Zadar,
–  Ante Ražov – Postaja granične policije Gračac.

Također, u petak 29. rujna u  sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova, svečano je obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Tijekom svečane akademije, pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana ostvarili iznimne radne rezultate uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova.
Nakon obraćanja glavnog ravnatelja policije Miline i ministra Božinovića, uslijedila je dodjela nagrada i priznanja policijskim službenicima koji su se posebno istaknuli u radu tijekom prošle godine.

Ove godine iz redova policajaca Policijske uprave zadarske, zahvalnicu za iznimne radne rezultate, čime je dala dodatan doprinos policijskom djelovanju u zajednici, primila je Ivana Pavić, policijska službenica za mladež Policijske postaje Zadar.