Policija kaznila 159 Zadrana; Nepropisno parkirali na mjesta za invalide Policija kaznila 159 Zadrana; Nepropisno parkirali na mjesta za invalide
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom s ciljem promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s... Policija kaznila 159 Zadrana; Nepropisno parkirali na mjesta za invalide

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom s ciljem promicanja razumijevanja problematike invaliditeta i mobilizacije podrške koja omogućuje dostojanstvo, ostvarenje prava i dobrobiti osobama s invaliditetom, policijski službenici permanentno provode aktivnosti usmjerene na sankcioniranje vozača koji  koriste parkirališna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom.
Stoga još jednom upućujemo poruku: Poštuj moje pravo na mobilnost i pristupačnost!

Tijekom ove godine na području Policijske uprave zadarske evidentirano je 159 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na nedozvoljeno parkiranje na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
Ujedno, policijski službenici su jučer na Međunarodni dan osoba s invaliditetom proveli aktivnosti i akciju koja je bila usmjerena na korištenje parkirališnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom od strane drugih osoba kao i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti.
Tom prilikom tijekom jučerašnjeg dana na području koje pokriva ova Policijska uprava evidentirano je 9 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na nedozvoljeno parkiranje na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

Iz PU zadarske poručuju:

“Koristimo priliku te još jedanput pozivamo vozače da ne koriste parkirališna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom jer im se na taj način uskraćuje i onemogućava mobilnost te stvaraju nepremostive poteškoće.”