Policija kaznila 28 osoba zbog nedopuštenog glisiranja uz obalu Policija kaznila 28 osoba zbog nedopuštenog glisiranja uz obalu
Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar je u proteklih 10 dana (od 01. kolovoza) evidentirala 28 plovila koja su nedopušteno glisirala na udaljenosti manjoj... Policija kaznila 28 osoba zbog nedopuštenog glisiranja uz obalu

Postaja pomorske i aerodromske policije Zadar je u proteklih 10 dana (od 01. kolovoza) evidentirala 28 plovila koja su nedopušteno glisirala na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Policijske posade su u spomenutom razdoblju u arhipelagu otoka Pašmana, Ugljana, Vira te akvatoriju Privlake i Bibinja u nedopuštenom glisiranju zatekle plovila kojima je upravljalo osam državljana Njemačke, pet državljana Slovenije, tri državljana Slovačke te tri hrvatska državljanina, dva državljanina Italije, Nizozemske i Austrije, kao državljanin Mađarske, Francuske i Poljske.

Pomorska policija će i nadalje provoditi mjere i radnje u cilju sprječavanja nesreća, stradavanja kupača i ronioca te veće sigurnosti na moru.