Policija kaznila vozača romobila – proveden pojačani nadzor prometa!

Policijskoj upravi zadarskoj je jučer, 26.srpnja 2023.godine proveden pojačani nadzor prometa usmjeren na prekršaje vozača mopeda i motocikala.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu i sprječavanje činjenja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima mopeda i motocikala, ali također i svih ostalih kategorija vozača, a akciju su proveli policijski službenici Postaje prometne policije Zadar.

Posebna pozornost i aktivnosti su bile usmjerene na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, nekorištenje zaštitne kacige, prisutnosti alkohola u organizmu, isteka važenja prometne dozvole, tehničke neispravnosti vozila, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisnog obilaženja, pretjecanja i mimoilaženja, upravljanje prije stjecanja prava, nepropisnog postavljanja registarske oznake kao i svih drugih prekršaja kojima vozači motornih vozila dovode u opasnost sebe te druge sudionike u prometu.

Tijekom provođenja nadzora zbog nenošenja kacige sankcionirano je 6 vozača mopeda/motocikla kao i 1 vozač osobnog prijevoznog sredstva – romobila, a utvrđeno je ukupno 26 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kod vozača ove kategorije te ostalih vozača, koji se odnose na korištenje mobitela, nekorištenje pojasa, brzinu i dr.

Na kraju, kako bi bilo što manje tragičnih događaja i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu, pozivamo sve sudionike u cestovnom prometu da se pridržavaju zakonskih odredbi.