POLICIJA KAŽNJAVA Ne zaboravite uključiti pokazivače smjera na automobilu POLICIJA KAŽNJAVA Ne zaboravite uključiti pokazivače smjera na automobilu
Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu razvidno je da sudionici čine razne prekršaje, a jedan dio prekršaja ima za posljedicu lakše ili teže prometne nesreće.... POLICIJA KAŽNJAVA Ne zaboravite uključiti pokazivače smjera na automobilu

Svakodnevnim praćenjem stanja u prometu razvidno je da sudionici čine razne prekršaje, a jedan dio prekršaja ima za posljedicu lakše ili teže prometne nesreće.
Jedan od takvih prekršaja je i nedavanje pokazivača smjera, propisano odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Samo nedavanje pokazivača smjera od strane pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova, a svjedoci smo da se predmetni prekršaj učestalo radi u prometu, što iritira druge sudionike u prometu i može, kako smo naveli dovesti i do težih prometnih nesreća.

S time u vezi, policijski službenici će na području Policijske uprave zadarske  dana 12. ožujka 2019. godine ( utorak)  u vremenu od 10 do 14 sati provoditi ciljanu preventivno – represivnu akciju, prema vozačima koji čine prometni prekršaj  – nedavanja pokazivača smjera.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.