Policija kontrolirala 203 vozila na 30 lokacija na području Zadarske županije

Jučer je na području Policijske uprave zadarske, kao i na ostalim područjima Hrvatske, te na području cijele Europe proveden 24-satni nadzor brzine – Speed Marathon.

U poduzimanju aktivnosti bio je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se i inače koristi u nadzoru i kontroli prometa. Akcija je provedena temeljem Plana aktivnosti organizacije ROADPOL – mreže prometnih policija država Europe.

Za provođenje ove aktivnosti policija je prikupljala prijedloge građana za lokacije, na čemu im zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te se akcija provodila na ukupno 30 lokacija na području ove policijske uprave.

Rezultati

U poduzimanju aktivnosti na području Policijske uprave zadarske sudjelovalo je 38 policijskih službenika, koji su kontrolirali 203 vozila na ukupno 30 lokacija.

Policijski službenici  utvrdili su ukupno 93 prekršaja od čega je 76 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 127 km/h na dijelu prometnice gdje je ograničenje 50 km/h.

Tako su u  16,46 sati na DC-106, u Rtini,  policijski službenici  sa službenim vozilom presretač snimili  49-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom brzinom od 127 km/h, u mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 km/h. Vozaču je  izdan Obavezni prekršajni nalog, s predviđenom novčanom kaznom od 10,000.00 kn i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilom B kategorije u trajanju 3 mjeseca.