POLICIJA OBILAZI MJESTA GDJE SU DJECA: Javite vidite li što sumnjivo! POLICIJA OBILAZI MJESTA GDJE SU DJECA: Javite vidite li što sumnjivo!
Nakon što je na više portala objavljena vijest kako su građani u panici jer je jedan upozorio da mu je vozač kombija pokušao oteti... POLICIJA OBILAZI MJESTA GDJE SU DJECA: Javite vidite li što sumnjivo!

Nakon što je na više portala objavljena vijest kako su građani u panici jer je jedan upozorio da mu je vozač kombija pokušao oteti dijete, javio se veći broj građana koji su upozoravali na sumnjive radnje.

Podsjetimo, i građani Zadarske županije vidjeli su sporni kombi, na području Benkovca i Petrčana, te kažu kako čovjek koji ga vozi prodaje krumpir i kukuruz.

Reagiranje o ovom slučaju medijima poslao je i MUP. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Zbog većeg broja upita medija i građana o crnom ili bijelom kombiju koji na ulici poziva i pokušava oteti djecu, skrećemo pozornost i obavještavamo da policijski službenici ove Uprave provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije te da dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nismo potvrdili utemeljenost nijedne zaprimljene informacije, s tim da napominjemo da su 20. i 22. siječnja ove godine zaprimljene dvije dojave u kojoj se navode gore navedene informacije.

Obavljenom provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave, policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo ali i dalje, kao i do sada, preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje se kreću ili zadržavaju djeca.
Napominjemo da se ovakve informacije o sumnjivom kombiju pojave periodično, ali da dosad nikad nisu bile utemeljene kao i prije nekoliko dana objavljena fotografija navodnog sumnjivog vozila koja se širi putem društvenih mreža, gdje smo još u prosincu 2015. nakon zaprimljene dojave proveli opsežne provjere i nismo utvrdili navode iz dojave te smatramo da nema potrebe za širenjem panike i nepotrebne uznemirenosti u javnosti.

Isto tako savjetujemo da, u slučaju potrebe i zapažanja bilo kakvih sumnjivih osoba ili vozila, građani dojave policiji na 192 i zatraže intervenciju policijskih službenika koji će izaći na mjesto dojave i utvrditi činjenično stanje.”